Nemzeti VERSeny 2021 Felhívás


A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete meghirdeti határokon átívelő, felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt, valamennyi korosztály számára, az anyaországban, a Kárpát-medencében, szerte Európában és az óceánon túl, minden nem hivatásos magyar versmondó részére. A verseny elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által, és a kulturális identitás erősítése.

A VERSeny három fordulós – az első két forduló idén is online történik, nincs másra szükség, mint egy jó versre, amit telefonnal rögzíthet otthon a jelentkező, a videót feltölteni a YouTube-ra, és a kitöltött elektronikus jelentkezési lappal beküldeni. Az élő szuperdöntőben a legjobbak a Nemzeti Színházban lépnek föl.

Részletes információ itt:

http://www.vers.hu/nemzetiverseny-2021

Jelentkezni az alábbi elektronikus űrlapon lehet:

https://forms.gle/K91fponG6hFEauWq7

A járványhelyzet miatt tavaly elmaradt az V. Nemzeti VERSeny élő szuperdöntője a Nemzeti Színházban. Azonban nem véglegesen. A döntőt idén fogjuk pótolni, októberben. Az új versenysorozatba is jelentkezhet bárki, az is, aki az előző évben részt vett a versenyen, és természetesen azok is, akik a döntőbe jutottak. Egyetlen kitétel lesz mindössze a döntősök esetében: amennyiben ötnél több tavalyi döntős versenyző jutna be a VI. VERSeny 2021. évi szuperdöntőjébe, akkor a zsűri értékelése alapján legtöbb pontot kapott öt versenyző juthat csak be. Az idei verseny élő szuperdöntője is a Nemzeti Színházban lesz, 2021. október 17-én.