A költészet napja – Huszonnégy órás versfolyamot rendez a Békéscsabai Jókai Színház


Huszonnégy órás versfolyamot rendez szerdán és csütörtökön a Békéscsabai Jókai Színház.

Mint írták, a verselést több mint tíz éve Fekete Péter akkori igazgató álmodta meg. Ilyenkor a színház felkéri a kulturális társintézményeket és az egyéb nagyobb helyi intézményeket, továbbá a helyi közéleti személyiségeket, hogy egy fél órának, egy órának legyenek a házigazdái. Ezt az időintervallumot minden intézmény a saját vendégeivel töltheti ki, akik folyamatosan verset olvasnak.

Mivel idén ünneplik Petőfi Sándor születésének 200 évfordulóját, a szervezők arra kérték a résztvevőket, hogy amennyiben lehetséges, főleg Petőfi-verseket szavaljanak.

Tege Antal színművész, a rendezvény szervezője elmondta, hogy a korábbi években egy kisebb teremben tartották a programot, most azonban annyi iskola és óvoda csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy ezúttal a Sík Ferenc Kamaraszínház a helyszín.

A verselést szerdán délben Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének elnöke nyitja majd meg, vele érkeznek az orosházi iskolások elsőként verset olvasni.

A programban többek között részt vesz a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Mihály Múzeum, a Bárka Folyóirat és a Körös Irodalmi Társaság.

Este fél hattól hat óráig Szarvas Péter polgármester és az önkormányzat képviselői is jelen lesznek az eseményen. A színitanház József Attila szavalóversenye is a program részét képezi. Csütörtökön délben Herczeg Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő zárja a rendezvényt.

A színház idén is élőben közvetíti az előadásokat a teátrum Facebook-oldalán – közölték.