Ferenczi Attila színész, valamint Lovász Edina és Zenekara nyerte az idei Versünnepet


Ferenczi Attila beregszászi színművész, valamint Lovász Edina és Zenekara nyerte megosztva az idei Versünnepet, amely döntőjének a Nemzeti Színház adott otthont kedden.

A magyar költészet napján tartották a döntőjét a hivatásos előadóművészeknek rendezett megmérettetésnek, amelyen a tizenegy legjobb produkció versenyzett magyar költők műveivel vers- és prózamondás, énekelt vers vagy versmegzenésítés és képzőművészeti alkotás kategóriákban – közölték a szervezők az MTI-vel.

Ferenczi Attila, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház művésze Füzesi Magda Zárszámadás című versét szavalta, Lovász Edina és Zenekara pedig Petőfi Sándor Reszket a bokor, mert. című versének megzenésített változatát adták elő.

Az első helyezettek pénzjutalomban részesültek, Párkányi Raab Péter képzőművész Versünnep kisplasztikáját Ferencz Attilának ítélte a grémium.
A produkciókat elbíráló zsűri elnöke Császár Angela színművész volt, mellette Erős Kinga kritikus, szerkesztő, a Magyar Írószövetség elnöke, Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke, Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző, a tavalyi verseny fődíjasa és Vincze Ottó képzőművész vett részt az értékelésben.