Kárpótolja bérleteseit a Jókai Színház


Közel két hónapja, hogy a békéscsabai Jókai Színház is bezárta kapuit és virtuálisan tett eleget közönsége igényeinek és kívánságainak. Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója a behir.hu-nak elmondta: a meghirdetett és elmaradt előadások pótlásának időpontját a veszélyhelyzet elmúltával hozzák nyilvánosságra.

„Bízom abban, hogy augusztusban már előadásokat is tarthatunk. A legfontosabb az, hogy az elmaradt előadások bérleteseit kárpótoljuk, ez lesz majd az első feladatunk. Ezzel párhuzamosan készülhetünk a későbbi bemutatókra is, amelyek előkészületei már megtörténtek. A Tizenhárom almafa című darab olvasópróbáját megtartottuk, a díszlet és a jelmez majdnem kész és a színészek „A Megfeszített” dalait is tanulják otthon” – fogalmazott az igazgató.

Az idei szezonra közel 13 ezer bérletet értékesített a színház, akiknek kárpótlását mindenképp szeretnék megoldani.

A színház nem állt le teljesen ezen idő alatt sem. Ahogy korábban írtuk, több olyan újításuk is volt, mellyel segítettek a színház szerelmeseinek. „A műhelyek dolgoznak, készülnek a Vas Albert 13 almafa című előadásának díszletei, jelmezei és a Megfeszített című rockopera díszletei és jelmezei is. A 13 almafa szereplői Kis József rendezővel online próbálnak, a Megfeszített rockopera zenei anyaga a főszereplőknél van, akik gőzerővel tanulják a dalokat online segítséggel, hogy amikor véget ér a bezártság, minél hamarabb a közönség elé tudjunk állni az új bemutatóinkkal.” – nyilatkozta korábban Seregi Zoltán. Színművészeik májusban hetente két alkalommal házhoz mennek, és rövid előadással kedveskednek az otthonukba ragadt embereknek. Állomásaikról Facebook oldalukon lehet tájékozódni.