Névre szóló videó a József Attila Színháztól


Személyes jókívánságokkal, figyelemfelkeltő kulisszatitkokkal, rövid életképekkel segíti a karantént a budapesti József Attila Színház társulata és vendégművészei.

Az online színházi szórakoztatást egyedi játékkal kötötte össze a József Attila Színház. A J@SzaHome sorozatukban rövid videókban üzennek dolgozóik. Az aznapra tervezett előadások színészei beszélnek a munkájukról, az előadásokról, a színfalak mögötti érdekességekről. A videókban elhangzó kérdések helyes megfejtői között pedig nyerteseket jutalmaznak meg, akik a következő alkalommal személyes üzeneteket kapnak kedvenceiktől. Játékuk egyszerre tanít és mulattat, és nem utolsó sorban, segít könnyebbé, szórakoztatóbbá tenni a bezártsággal töltött napokat.

De nem csak a kulturális szórakoztatást végzi lelkesen a társulat. Csatlakoztak a Művészek az otthoni oktatásért csoporthoz is, melyhez segédanyagként szintén videókat készítenek és Youtube csatornájukon valamint a kezdeményezés oldalán (https://motto.suli.hu) nézhetik meg a nebulók. Első ilyen videójukban Lux Ádám tolmácsolja József Attila Íme hát megleltem hazámat című versét.

 

Más sorozatot is indítottak. Kulisszatitkok címmel nem mindennapi szerepben láthatók a színház dolgozói. Megmutatják, mit főznek ők otthon, képekkel és receptekkel, hogy „hétköznapibb” oldalukat is megmutassák.

„Nagyon sok ötletünk van még a bezártság okozta rosszkedv enyhítésére és a szórakoztatásra – mesél terveikről Vámos Eszter. Tervezünk egy Instagram/Facebook kampányt: Így táncolunk mi címmel, melyben színészeink megidéznek egy előadást a maga valós vagy kitalált koreográfiájával. Középtávon tervezünk az előadások kapcsán rövid kulisszaanyagokat publikálni, illetve készülő évadkönyvünkből idézetek, interjú részleteket is szeretnénk majd megosztani a közönséggel.”