Újranyit a Csokonai Színház


A hosszú pandémiás időszak után megkezdődik a kulturális szcéna újranyitása a Csokonai Színház Hamlet című előadásával. A 2020 augusztusában bemutatott, járványhelyzetre reflektáló vitrinszínházi Hamlet-előadás, melyet a Highlights of Hungary is jelöltjei közé válogatott, állandó helyszíne a Nagyerdei Stadion, amelynek üvegfalain keresztül, fejhallgatók segítségével követhetik figyelemmel a nézők a Shakespeare-darab adaptációját. Jegyek hétfőtől válthatóak az előadásra online vagy a színház újra megnyílt jegypénztárában. A Hamletet május 10-én és 11-én 20 órától, 26-án és 27-én pedig 20 óra 30 perctől játsszák a Nagyerdei Stadionban.

Májusban (14-én és 21-én) folytatódik az operakoncertek sorozata is. Az Ács János karmester koordinálásával készülő koncerteket továbbra is a színház Facebook oldalán közvetítik, de korlátozott számban az élő előadásokra is válthatók jegyek. Május 14-én a szólókarrierjét Debrecenben kezdő Balczó Péter, a Magyar Állami Operaház magánénekese ad elő. A preklasszikusoktól a barokkon át Verdiig ívelő esten elhangzik Macduff áriája a Macbeth és Alvaro áriája A végzet hatalma című operákból.

Az októberben megszokott ülésrenddel visszatér a színház műsorrendjébe a francia vígjáték, az Őszintén szólva is. A helyzetkomikumok, félreértések láncolatára és kifinomult humorra építő darabot májusban két alkalommal, 18-án és 19-én tekinthetik meg a Kossuth utca 1. szám alatti Pódiumteremben, este 7 órától.

A Csokonai Színház valamennyi előadása védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.

A Csokonai Színház jegypénztára, a már megszokott rend szerint, hétfőtől péntekig 9-12 óráig illetve 13-19-ig tart nyitva a Víg Kamaraszínházban.
A szervezési osztály hétfőtől péntekig 9-17-ig tart nyitva ugyanitt.

Fotó: Máthé András