Új színháztermet avattak Budán


A Karinthy Színház új színháztermet nyitott Karinthy Stúdió néven, amely az idei évadtól több előadásnak is otthont ad – közölte a budai teátrum pénteken az MTI-vel.

A közleményben Olt Tamás igazgatót idézik, aki elmondta: a Karinthy Színház célja, hogy az újragondolt stúdióelőadások mellett a társulati tagoknak és a fiatal tehetségeknek is lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra egy-egy önálló est vagy előadássorozat keretében.
Mint írják, az új színpadon először a Margarída asszony című monodrámát láthatták a nézők csütörtökön.
A közleményben Balázs Andreát, az előadás főszereplőjét idézik, aki elmondta, hogy a stúdiószínpad rengeteg potenciált rejt magában. “Például besétálhatok a nézők közé, amire a nagyszínpadon nem lenne lehetőség. Emiatt a kapcsolat még személyesebb a közönséggel” – emelte ki a színésznő.
Roberto Athayde Margarída asszony című darabját Böhm György rendezésében láthatja a közönség. A humorral teli groteszk dráma egy boldogtalan asszony vergődése a minket körülvevő, egyre őrültebb világban. A Karinthy Színház előadásának meghatározója a színésznő, Balázs Andrea – írják a darabról, amely legközelebb szombaton látható a stúdiószínpadon.
A közleményben kiemelik, hogy a színház továbbra is támogatja azokat a kezdeményezéseket és megmozdulásokat, amelyek programokhoz juttatják azokat a gyermekeket, családokat és fiatal felnőtteket, akik hátrányos helyzetükből adódóan nem részesülhetnek kulturális élményekben.