Színházi közvetítéseket sugároz hétfőnként az M3 csatorna

Új arculattal jelentkezik az M3 csatorna hétfő esti sávja, ahol hétfőtől a magyar színházközvetítések legjavát láthatják a nézők a Kis éji színház című műsorban – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs irodája hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a műsor hétfőn a Stuart Mária egy 1972-es előadásával nyit, a Both Béla által rendezett darab az angol történelem két jelentős alakját és kettejüknek a trón birtoklásáért vívott harcát idézi fel.

Egy héttel később, június 20-án a Nemzeti Színház 1966-os Két nő közt előadása lesz soron szintén Both Béla rendezésében. Pierre de Marivaux 12. században játszódó vígjátékának főszereplője egy férfiruhába öltözött kíváncsi nő, aki külsejét leplezve akarja megismerni jövendőbelije jellemét.

Július 18-tól az idén 80 éves Lengyel György tiszteletére az általa rendezett színházi előadásokból vetít le tízrészes válogatást a retrócsatorna. A sorozat utolsó darabja az 1936-ban született neves rendező, író, egyetemi tanár és színigazgató híres debreceni rendezése lesz, Az ember tragédiája, amelyet A magyar dráma napját megelőzően sugároz az M3.