A Székesfehérvári Balett Színház tavaly online bemutatott darabjait is színpadra viszi


Az idén hároméves Székesfehérvári Balett Színház a most induló 2021/22-es évadban megmutatná a közönségnek a tavaly online bemutatott darabjait.

A teátrum pénteki sajtóközleménye rámutatott, hogy az előző évaduk a koronavírus-járvány miatt ismét félbeszakadt, ennek ellenére öt bemutatót tartottak: három produkciójukat – a Carmen című, háromfelvonásos táncszínházi estet, a Hattyúk tava balettet és a Koreográfus showcase előadást – közönség előtt is eltáncolhatták, két további premierrel – a Fantomfájdalom táncdrámával és az Aladdin családi mesebalettel – pedig az online térbe költöztek, streamelve vetítették azokat.

Az új évadban két bemutatót tervez Egerházi Attila igazgató, a Pillangók munkacímű balettet a székesfehérvári Vörösmarty Színházban november 15-én, míg áprilisában, Budapesten, a Müpa Bartók fesztiválján Parádé címmel mutatják be a Boban Markovic Orkestarral közös produkciójukat.

Az online térből kilépve ősszel a Vörösmarty Színházban is szeretnék bemutatni az előző évad előadásait: szeptember végén az Aladdin, október elsején a Fantomfájdalom, október közepén a Hattyúk tava kerül terítékre. Repertoáron tartják a Carmen, a Rómeó és Júlia, valamint a Diótörő című balettjeiket.

Az elsőként az M5 televíziós csatornán közvetített, a trianoni veszteségről szóló Fantomfájdalom táncdrámát tovább utaztatják az országban, a partiumi, valamint a határon túli magyar területekre: a Szarvasi Vízi Színházban, a budapesti Nemzeti Táncszínházban, a Békéscsabai Jókai Színházban, a Kolozsvári Állami Magyar Színházban és a Szolnoki Szigligeti Színházban is fellépnek vele.