Fennállásának 15. évfordulóját ünnepli az Aradi Kamaraszínház


Fennállásának 15. évfordulóját ünnepli az Aradi Kamaraszínház, amely Lev Nyikolajevics Tolsztoj Az élő holttest című darabját viszi színre ebből az alkalomból – közölte kedden az erdélyi teátrum.

Az előadás az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház koprodukciójaként jött létre, a színpadon az élő zenét a szabadkai Juhász Zenekar biztosítja. Tapasztó Ernő rendező a rá jellemző sajátos látásmóddal fogalmazza meg Tolsztoj ikonikus történetét a korhely Fegya Protaszov házasságának válságáról, és annak nem mindennapi megoldásáról, amely a vágyak és a konvenciók kereszttüzébe kényszerített szereplők között megszületik, miközben a szenvedély kerül az est középpontjába. A produkció érdekessége, hogy a nézők is résztvevői az eseményeknek, az előadáson vacsorát fogyaszthatnak.

Az előadást szeptember 29-én játsszák az aradi a Jelen Házban az Aradi Magyar Napokon. Az erdélyi társulat 2007-ben indította újra az állandó magyar színházi évadot Aradon. Azóta számos magyarországi produkciót tűztek műsorra, saját előadásaikat pedig sikeresen játszották romániai, magyarországi és egyéb külföldi fesztiválokon. Tizenöt év alatt több mint hatvan díjat és elismerést kaptak.