A Zorba, a görög című musicalt mutatja be pénteken a Békéscsabai Jókai Színház


A Joseph Stein, John Kander és Fred Ebb musicaljét rendező Radó Denise elmondta, azért szereti ezt a darabot, mert nagyon jól adaptálta Nikosz Kazandszákisz regényét, megmaradt benne annak filozófiája, szellemisége: az élet igenlése.
“Az előadás végére a közönség is megismerheti majd, milyen a déli mentalitás, hogyan lehet kimutatni minden érzelmet, legyen az pozitív vagy negatív. A szereplőkön keresztül ők is megtapasztalhatják, miként fedezhetünk fel valami pozitívumot magunk körül” – fogalmazott Radó Denise.

A musical két különböző kultúrkörből érkező férfi összecsiszolódását, különös hónapjait mutatja be. A második világháború után Krétán Niko, az angol író megismerkedik Alexisz Zorbával, az életművész exvájárral. Közös kalandjaik során az író megtanulja, mi is az a pozitív gondolkodás, mit jelent, hogy mindig az élet napos oldalát kell nézni.

A főbb szerepeket Katkó Ferenc, Czitor Attila, Liszi Melinda és Nagy Erika alakítják, mellettük fellépnek a Viharsarok Táncszínház művészei is.

Húros Annamária díszletei és jelmezei egészen a 60-as, 70-es évekig repítik vissza a nézőket.