Visky András darabját mutatja be a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház


Szombaton tartják a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciójának, Visky András Pornó – Feleségem története című dokumentumjátékának bemutatóját a Gyulai Várszínház kamaratermében.

Az Erdélyi Hét programsorozat keretében műsorra tűzött darab rendezője Árkosi Árpád – olvasható a Kolozsvári Állami Magyar Színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint Visky Andrást idézik, a darab két valós történet eggyé olvadásából született, a szerzőhöz közel álló személyek életeseményei ihlették. “Mindkettő a romániai nyolcvanas éveket idézi, ennél fogva mindegyre átlépnek a fikcióba, nem pusztán a történelemmé lett idő, hanem a nyolcvanas évek legvégének olykor kifejezetten véres virtualitása okán. A nevek, ha egyáltalán vannak, nem valóságos személyeket fednek, esetleges megfelelések valós személyekkel nem a véletlen, hanem a kikerülhetetlen közös testi tapasztalatok művei” – mondja Visky András a dráma kapcsán.

Az előadásban Imre Éva, Sinkó Ferenc és Visky András szerepel, díszlet- és jelmeztervezője Bocskai Gyopár. A produkció zeneszerzője Cári Tibor, a színpadi mozgás Sinkó Ferenc munkája.

A darab kolozsvári bemutatóját ősszel tartják, amint a járványügyi helyzet azt lehetővé teszi – áll a közleményben.