Vércsepphősök Salgótarjánban


Véradásra buzdította a salgótarjáni lakosságot a Zenthe Ferenc Színház és a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete. A kezdeményezés helyszínét a helyi teátrum biztosította, így április 20-án – szerencsére – igen forgalmas volt a Fő téri Zenthe Szalon – természetesen minden a járványügyi szabályok betartásának figyelembevételével történt.

Jó érzés volt látni azt, hogy bár a jelenlegi helyzet borzasztó nehéz mindenkinek, az emberek nem feledkeznek meg arról, hogy van olyan társuk, aki még nagyobb segítségre szorul, mint akár ők. 25 ember jelent meg és járult hozzá az országos vérkészlet bővítéséhez, így csaknem 100 ember „megmentésére” elegendő vért szállítottak el a nap végén a Vöröskeresztesek. Többen először érezhették a véradás „élményét” és akadt olyan is, aki irányított segítségnyújtással járult hozzá az eseményhez.

A megyeszékhelyi teátrum dolgozói sem lógtak ki a sorból, hiszen többen közülük is befeküdtek egy-egy székbe. Így tett Simon Lajos, színházigazgató is, aki nyilatkozatában elmondta: „A Zenthe Ferenc Színház számára megalakulásától természetes a társadalmi felelősségvállalás, ezért szívesen csatlakozik karitatív célú eseményekhez, vesz részt közösségi önkéntességben és végez szemléletformáló tevékenységet. Ennek jegyében jó kapcsolatot ápol a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsődével, a Szent Lázár Lovagrenddel és a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével is.” majd a legvégén hozzátette, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben még jobban figyeljünk oda egymásra, és lehetőségeinkhez mérten segítsünk másokon!