VéNégy Fesztivál: több mint ötven zenei program


A már bejelentett fellépők mellett a Tankcsapda, a Road, a Russkaja, a Vad Fruttik, az Elefánt, az Irie Maffia és Saya Noé is színpadra lép a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón. Június 23-tól 26-ig négy színpadon több mint ötven zenei programot rendeznek Nagymaroson.

A VéNégy Fesztiválon a három eddigi zenei helyszín mellett új színpaddal és minden eddiginél erősebb zenei felhozatallal várják a közönséget. A kínálat a rocktól a popon át az elektronikus produkciókon keresztül a népzenéig terjed, a VéNégy Parton dj-k és akusztikus produkciók váltják egymást – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
A fesztivál nyitónapján, június 23-án csütörtökön színpadra lép a hiperkarma, Ohnody, a Mörk, Beton Hofi és a Bonilevine. Másnap a rocké és népiesebb dallamoké a főszerep: Nagymarosra érkezik a Tankcsapda, a Road, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Bohemian Betyars, a levezető ütemeteket Spigiboy szolgáltatja.
Június 25-én szombaton a fesztivál sztárfellépője, a Morcheeba előtt a Carson Coma, Saya Noé, Dánielfy Gergő és az Utazók ad műsort, míg a zárónapon a Vad Fruttik, a Russkaja, az Irie Maffia, a Platon Karataev, a Konyha és az Elefánt játszik.
A többi visegrádi ország képviseletében a fesztiválon a lengyel Cheap Tobacco fog koncertet adni. A Hangfoglaló Program támogatott együttesei közül többek között fellép a Luca, a Csajod, a Hocus Pony, a Hűvös és a Zaekar. Az elektronikus zenei események helyszíne a Sátor színpad és a Duna melletti VéNégy part.
A VéNégy programjában a színház és a közösségépítés is kiemelt szerepet kap. Látványos utcaszínházi előadások és szabadtéri performanszok mellett a hatalmas színházi sátorban a visegrádi négyek országaiból érkező társulatok bemutatói tekinthetők meg. A Dunakanyar legnagyobb fesztiválja az elmúlt években a V4 országok egyik legrangosabb közös kulturális eseményévé nőtte ki magát.
További információ: https://venegyfesztival.hu/