Maradjunk kapcsolatban!

Vendégrendezők és kortárs táncbérlet a tatabányai színház új évadában

A tatabányai Jászai Mari Színház, Népház új évadában három vendégrendező mutatkozik be a városban, a kínálatban kortárs táncbérlet is szerepel, emellett 10 gyermekdarabot tűznek műsorra – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján az intézmény igazgatója.

Crespo Rodrigo tájékoztatása szerint az új évadban Forgács Péter, Paczolay Béla és Vidovszky György rendezők első alkalommal fognak együtt dolgozni a Jászai Mari Színház társulatával.

A bemutatók közül az igazgató kiemelte az évad nyitányaként a Kamaraszínházban színre kerülő Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk című darabját. Ezzel majdnem egy időben Molnár Ferenc Játék a kastélyban című klasszikusa kerül színpadra a nagyszínpadon. A Kamaraszínház és a nagyszínpad évadnyitó bemutatóit a színház állandó rendezője, Guelmino Sándor állítja színpadra.

A magyarországi bemutatót követően a Jászai Mari Színház a második a budapesti Katona József Színház után, mely műsorára tűzi Ferdinand von Schirach Terror című "zárt tárgyalását". Az emberi élet megvédésének és elvételének kérdését felvető darab a döntés meghozatalában határozottan számít a közönség véleményére. A témafelvetését és formáját tekintve is különleges előadást Vidovszky György rendezi.

Reginald Rose bűnügyi játékát, a Tizenkét dühös embert Paczolay Béla rendezésében láthatják a nézők.

Az évad zárásaként Friedrich Schiller örökérvényű drámáját, a Stuart Máriát mutatják be. A maga körül mindent elpusztító asszonyi gyűlölet tragédiáját Forgács Péter állítja színpadra.

Idén a kortárs tánc jeles hazai képviselőinek előadásaiból válogató, három produkciót kínáló bérletet is indít a színház, az előadások közül egynek a Vértes Agórája ad otthont.

Szintén az idei év újdonsága az Így szerettek ők című felolvasószínházi sorozat, melyben Nyáry Krisztián történetei alapján neves írók és művészek magánéletével ismerkedhet meg a közönség, irodalomtörténeti kutatások és meglévő dokumentumok alapján.

A Jászai Mari Színház a 2016/17-es évadban 7 felnőtt és 11 gyerekbemutatót tartott. A színház a szezonban 271 előadást játszott, az intézmény átlagos kihasználtsága elérte a 93 százalékot – ismertette az igazgató.

Hirdetés

Látcső

Továbbra is Cseke Péter irányítja a kecskeméti teátrumot

Újabb öt évre Cseke Pétert bízta meg a kecskeméti Katona József Színház vezetésével a város közgyűlése csütörtöki ülésén.

(tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Háromszáz diák szavalja el a Szótatot a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Háromszáz fehérvári általános és középiskolás diák együtt szavalja el a Szózatot a Vörösmarty Színházban december 19-én, az Isten pénze című darab esti bemutatója előtt.

(tovább…)

Tovább olvasom

Premier

A Háború és békét mutatja be a Vígszínház

December 16-án, szombaton mutatja be a Vígszínház Lev Tolsztoj világhírű klasszikusát, a Háború és békét. Az előadás főbb szerepeit Király Dániel, Bach Kata, Wunderlich József, Hevér Gábor, Hegyi Barbara, Seress Zoltán és Szilágyi Csenge alakítja, a produkció rendezője Alekszandr Bargman.

(tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű