Maradjunk kapcsolatban!

Premier

A vámpír és az Oberon látható az Erkelben

Pénteken Heinrich Marschner A vámpír című műve hangzik el koncertszerű változatban, vasárnap a Kolozsvári Magyar Opera mutatja be Carl Maria von Weber Oberon című alkotását a budapesti Erkel Színházban.A Ring gyűrűi-évad tematikáját követve a hétvégén két, Wagnert inspiráló, méltatlanul ritkán játszott művet tűz műsorára egyszeri alkalommal a Magyar Állami Operaház – közölte a dalszínház csütörötkön az MTI-vel.

Az 1828-as A vámpír korának rendkívül népszerű, ma mégis ritkán játszott alkotása, amelyben a szerző hátborzongató természetfeletti atmoszférát teremt és ellenállhatatlan muzsikával mesél szerelemről, szenvedélyről és a sötét erőkkel való harcról. A vámpírt Bruno Taddia olasz bariton alakítja, kiszemelt áldozatait Balga Gabriella, Keszei Bori és Kolonits Klára formálja meg, Aubreyként Balczó Péter áll színpadra. A további szerepekben Kálnay Zsófia, Busa Tamás, Kiss Tivadar, Molnár Zsolt, Rácz István, Rezsnyák Róbert, Szerekován János és Ujvári Gergely hallható, az Opera Ének- és Zenekarát Cser Ádám vezényli, a megbízott karigazgató Csiki Gábor.

Carl Maria von Weber utolsó operája, az Oberon a Kolozsvári Magyar Opera színrevitelében látható. A darabot Selmeczi György rendezésében, Jankó Zsolt vezényletével szeptemberben mutatta be a Kolozsvári Magyar Opera. A premieren és az Erkel Színházban is a címszerepet Tony Bardon tenor énekli, a szerelmes párt Pataki Adorján és Covacinschi Yolanda formálja meg. Fatimát és Sherasmint, valamint a csalafinta Puckot Molnár Mária, Balla Sándor és Veress Orsolya alakítja. A további szerepekben Bogoi Viorica, Moldovan Vlad, Fülöp Tímea és Rares Arcadie Cimpean táncművész látható.

A Kolozsvári Magyar Opera és a Magyar Állami Operaház közti együttműködés részeként az erdélyi társulat két tavalyi bemutatóját is újra előadja szombaton az Erkel Színházban. Chudy József Pikkó Hertzeg és Ruzitska József Béla futása című operájának főbb szerepet Pataki Adorján, Váta Roland, Szilágyi János, Laczkó Vass Róbert és Székely Zsejke alakítja. A Kolozsvári Magyar Opera zenekarát Selmeczi György vezényli.

Hirdetés

Premier

Történelmi drámát mutat be az Újszínház pénteken

Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatja be az Újszínház; a történelmi drámát Nagy Viktor rendezésében pénteken láthatja először a közönség. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Mondj egy mesét! címmel készül bemutatóra a Kolibri Színház

Mondj egy mesét! címmel láthatja a közönség a Kolibri Színház legújabb, improvizációra épülő előadását szombaton Budapesten. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Spanyol rendező előadását mutatják be a kolozsvári magyar színházban

Paco Alfonsín spanyol rendező Csehov Regény nagybőgővel című novellája nyomán készült előadását mutatják be szombaton a kolozsvári magyar színházban. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Bognár Péter darabját mutatja be a Katona József Színház

Kortárs író, Bognár Péter darabját mutatja be kedden a Katona József Színház a Kamrában; a fiatal szerző a színház számára írt Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler című művét Gothár Péter állítja színpadra. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Két bemutatót tart karácsony előtt a Katona József Színház

Két bemutatót tart karácsony előtt a Katona József Színház: kortárs szerzők, Pintér Béla és Bognár Péter darabját tűzi műsorra. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

A Háború és békét mutatja be a Vígszínház

December 16-án, szombaton mutatja be a Vígszínház Lev Tolsztoj világhírű klasszikusát, a Háború és békét. Az előadás főbb szerepeit Király Dániel, Bach Kata, Wunderlich József, Hevér Gábor, Hegyi Barbara, Seress Zoltán és Szilágyi Csenge alakítja, a produkció rendezője Alekszandr Bargman. (tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: