Változatos műsorkínálat az egri Gárdonyi Géza Színház jövő évadában

Változatos műfajú előadásokat, köztük színjátékot, operettet, krimit, dal-, tánc- és vígjátékot kínál a 2019/2020-as évadban az egri Gárdonyi Géza Színház.

Blaskó Balázs, a színház igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a változatosság gyönyörködtet tematika jegyében meghirdetett következő évadban a közönség láthatja a Warrenné mestersége című színjátékot, a Rigó Jancsi című operettet, Az egérfogó című krimit, a János vitézt, a Bolerót és A nagymamát.

A gyerekeknek szánt műsortervben három bemutató szerepel: a Marsak Tizenkét hónap, a Süsü, a sárkány és a Forró vizet a kopaszra című mesejáték. A Stúdiószínpadon egy táncjáték és Ray Cooney komédiája, a Páratlan páros szerepel az új évad bemutatói között.

Topolánszky Tamás, a GGTánc vezetője a szeptember 25. és 29. között megrendezendő Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválról azt mondta, hogy azon a házigazda GGTánc mellett további nyolc fellépő, társulat, táncszínház mutatkozik be.

Jelen lesz az egri fesztiválon a Magyar Táncművészeti Egyetem, az Iversedance – Fodor Zoltán Társulat, a Bozsik Yvette Társulat, a Duna Táncműhely, a dunaújvárosi Bartók Táncszínház, a Pécsi Balett, a Miskolci Balett. Láthatja a közönség Rémi Tünde és Appelshoffer János önálló estjét.

A sajtótájékoztatón Habis László, Eger polgármestere az MTI kérdésére azt mondta: biztosított a teátrum működésének anyagi háttere. A város költségvetése tartalmazza a színház támogatását és a társasági adókedvezményt felváltó pályázatok jó eséllyel biztosítják a szükséges forrásokat.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/magyarteatrum/public_html/wp-includes/functions.php on line 4344