Úton a Jókai Színház

Vendégjátékok hava

Vendégjátékok sorozatán van túl a Békés Megyei Jókai Színház társulata: novemberben a szlovákiai Révkomáromban, a romániai Nagyszalontán és Kecskeméten is bemutatkozott a teátrum, és díjakkal érkezett haza a Vándorfesztiválról.

Tavaly hatalmas sikerrel mutatták be Békéscsabán, Bengt Ahlfors Színházkomédia című darabját, Tege Antal rendezésében. Ahlfors darabja egy vidéki társulat hétköznapjaiba enged bepillantást – rendező és színész kapcsolata, egy előadás előkészületei – az alkotói válságtól egészen a magánéleti játszmákig felsorakoztatva az emberi kapcsolatokat. A „színház a színházban” típusú játékot három estén keresztül láthatta a Komáromi Jókai Színház közönsége.

 

Image

Színházkomédia – Tarsoly Krisztina és Csomós Lajos

Ezután ismét egy határon túli településre indult a Jókai színház csapata, ezúttal Marvin Hamlisch és Neil Simon Kapj el! című musicaljét játszották Nagyszalontán. A Seregi Zoltán által színpadra állított előadást először a Szarvasi Vízi Színházban láthatta a közönség, majd novemberben Békéscsabán, az Ibsen Stúdiószínházban mutatták be a darabot, melyet egész évadban repertoáron tart a Jókai Színház.

 

Image

Színházkomédia – Bartus Gyula, Fehér Tímea és Kovács Edit

S még le sem pakolt a csapat, máris indult Kecskemétre, ahol immár negyedik alkalommal rendezték meg a vidéki színházak seregszemléjét, a Vándorfesztivált. Veszprém, Szolnok, Sopron, Debrecen, Győr és Kecskemét színházai mellett a békéscsabai teátrum Hamlisch és Simon romantikus zenés komédiájával mutatkozott be november 26-án, mellyel a Legjobb előadás díját nyerte el. Szomor Györgyöt pedig a Legjobb férfi alakítás díjával jutalmazta a közönség-zsűri.

T. S.