Újra megszervezik a Teátrum Neked! Fesztivált Zentán


A legkülönfélébb műfajú előadások lesznek láthatók a Teátrum Neked! Fesztiválon, Zentán április 21. és 24. között – tájékoztattak a szervezők hétfőn.

A tájékoztatás szerint a hatodik alkalommal megrendezendő fesztiválon idén is ingyenes magyar nyelvű programokkal kedveskednek a színházkedvelőknek.

A vajdasági városban a látogatók ezúttal mesejátékkal, vígjátékkal, táncos-zenés gyermekelőadással, monodrámával és szatírával is találkozhatnak.

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház négynapos rendezvénysorozata keretében a gyerekeket a Zentai Magyar Kamaraszínház Tündér Míra című előadása várja. Hedry Mária ökomeséje humorral, tánccal és zenével hívja fel a figyelmet a természet védelmének fontosságára.

A fesztivál második napján a Duna Művészegyüttes Hamupipőkéjét láthatják a gyerekek, a Grimm testvérek egyik legismertebb műve a Ghymes zenéjére elevenedik meg, az érthetőséget pedig az európai népek táncaiból összeállított koreográfia segíti.

A felnőtteknek A Karinthy Színház és a Budapest Playhouse közös produkciójában lesz látható a fesztivál nyitónapján Neil Labute Fat pig (Kövér disznó) című előadása, amely napjaink szépségideáljával, illetve azzal foglalkozik, mennyire fontosak manapság a külsőségek a siker és az elismerés szempontjából.
Másnap Bakos-Kiss Gábor Frank Sinatra-estjének lehetnek vendégei a zentaiak, a fesztivál harmadik napján pedig szintén egy életrajzi eladás, a Polcz Alaine életét bemutató, Teljes lényeddel című monodráma várja a közönséget.

A fesztivált a Zentai Magyar Kamaraszínház előadása zárja április 24-én: a magyar származású Yasmina Reza Művészet című szatíráját állítják színpadra. Az előadás középpontjában a művészet fogalmáról alkotott vélemények ütközése áll. A tájékoztató szerint az előadás “szarkasztikus humorral rántja le a leplet a sznobizmusról, a divat hatalmáról, s eközben mesteri érzékenységgel avat be bennünket egy évtizedes barátság mélylélektani rejtelmeibe”.