Újra Anna Karenina Veszprémben

Újra látható az Anna Karenina című musical-opera a Veszprémi Petőfi Színházban. Az előadást a Zenés tavasz bérletben tekinthetik meg a nézők.

A veszprémi teátrum 2010 szeptemberében mutatta be hatalmas és katartikus sikerrel Kocsák Tibor-Miklós Tibor népszerű művét. A rendező Szerednyey Béla, a főbb szerepeket Halas Adelaida, Szeles József, Sasvári Sándor, Varga Miklós és Trokán Anna formálja meg. A produkció bérletes előadásként vendégszerepelt Székesfehérváron és most meghívást kapott Sopronba is.

Az Anna Karenina Tolsztoj egyik legtökéletesebb alkotása, amely megihlette a népszerű hazai szerzőpárost. Szenvedélyes, érzelmes irodalmi és zenei csemegének ígérkezik az előadás, amelyet az elmúlt években már 44-szer játszhatott el a veszprémi társulat. Az Annát megformáló Halas Adelaida a Madách Színházban is bemutatkozhatott ebben a szerepben, bravúros beugrását hatalmas ovációval fogadta a fővárosi közönség.

Az Anna Karenina előadásban egy férjes asszony sorsa rajzolódik ki, aki a teljes élet után vágyakozik. Az akkori kor hazug életét űző társaságban ő az egyedüli, aki nem tud hazugságban élni. Igaz és teljes életre vágyik, ezért lázad fel a hazug konvenciók ellen. Annának Vronszkij jelenti a világot, ő azonban szabadulni próbál tőle, bár szereti Annát, de egyre gyakrabban hagyja magára.

V. R.