Ujj Mészáros Károly rendezésében mutatják be a Büszkeség és balítélet színpadi változatát

A Liza a rókatündér című film alkotójának, Ujj Mészáros Károlynak a rendezésében mutatják be a világirodalom egyik legnépszerűbb szerelmes regényének, a Büszkeség és balítéletnek a színpadi változatát szeptember 14-én a fővárosi Centrál Színházban.

Jane Austen angol írónő híres művéből Joannah Tincey angol színésznő készített átiratot, amelyet nagy sikerrel játszottak az Egyesült Királyságban, Magyarországon a Büszkeség és balítélet két színészre címmel lesz látható – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Az előadás különlegessége, hogy a két főszereplő, Balsai Móni és Schmied Zoltán összesen 11 karaktert alakítanak.

A tájékoztató idézi a rendezőt, aki elmondta: az a cél, hogy picit elvarázsolják a nézőt és egy szórakoztató, humoros, érzelmes utazásra invitálják őket. Vetített hátterekkel dolgoznak, ezáltal sok helyszínt tudnak megjeleníteni látványosan.

“A darab alapjául szolgáló regény 200 éve született egy női szerző tollából, és akkoriban forradalmi műnek számított, de a ma embere számára is aktuális: megmutatja, az előítéletek mennyire félre tudnak vinni egy kapcsolatot, hogy mennyire el tudunk beszéni egymás mellett. Mindezek mellett a darab humora, érzelmessége, angolsága szemernyit sem kopott” – hangsúlyozta a rendező.

A szövegkönyvet a Centrál Színház dramaturgja, Baráthy György fordította. A díszleteket Fekete Anna, a jelmezeket Kárpáti Enikő tervezte.