Újabb öt évig Ertl Péter lesz a Nemzeti Táncszínház igazgatója


Az elkövetkező öt évben is Ertl Péter lesz a Nemzeti Táncszínház igazgatója, újabb ügyvezetői kinevezése 2023. január 1-től 2027. december 31-ig szól – közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

A közleményben felidézik, hogy a Nemzeti Táncszínház ügyvezetői álláshelyének betöltésére a szaktárca idén nyáron írt ki pályázatot. Az elbírálást követően Csák János kulturális és innovációs miniszter a felkért szakmai bizottság egyhangú javaslatának figyelembe vételével ismét Ertl Pétert nevezte ki a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.
Mint írják, Ertl Péter 2013 óta igazgatja a Nemzeti Táncszínházat, amely vezetése alatt 2019-ben kapta meg végső otthonát a Millenáris parkban. Életét kezdetektől fogva meghatározta a tánc. Felvételt nyert az Állami Balett Intézet (Magyar Táncművészeti Egyetem) néptánctagozatára, ahol nívódíjjal végzett, és meghatározó élményeket szerzett a szakma szeretetéről, a színpadról, a sikerről és az odáig vezető út nehézségeiről.
“Táncművészként 20 év, menedzserként 17 év, ügyvezető igazgatóként 10 év tapasztalattal, megválasztásom esetén munkatársaimmal továbbra is egy olyan közösségért dolgozunk, amelyben a táncszakma elismert, megbecsült helyet foglal el a művészet porondján, és a célunk, hogy a mindennapi élet része legyen a tánc” – idézi igazgatói pályázatát a közlemény.