Új darabot mutat be a veszprémi Kabóca Bábszínház

A királykisasszony, akinek nem volt birodalma címmel új előadást mutat be vasárnap a Kabóca Bábszínház a veszprémi Hangvillában, ahol hétvégén interaktív kiállítással is várják a gyermekeket.

Mint Székely Andrea, a bábszínház igazgatója az MTI-nek elmondta, a darab különlegességét az adja, hogy egy dramaturgiai fordulatnak köszönhetően váratlanul cseppennek az előadásba a közönség soraiban ülő gyerekek. Kezdetben ráadásul nem is egy királykisasszonyt, hanem egy idősebb nőt látnak, és szépen lassan bontakozik ki a történet.

Székely Andrea úgy fogalmazott: az előadás fő üzenete az, hogy semmi sem elérhetetlen, minden álom megvalósulhat egyszer. “Varázslat, csodák, meglepetések várják a nézőket” – ígérte az igazgató.

A darab címszerepében Mákszem Lenke színésznő látható, akinek társa Bosco, egy kisméretű kutya. A bábszínház ugyanis a Veszprémi Állatvédő Egyesülettel és az Otthont az Állatoknak Alapítvánnyal együttműködve az állatok védelmére is fel akarja hívni a figyelmet – tette hozzá Székely Andrea.

Az előadást Ursula Jones azonos című meséjéből Markó Róbert írta, Szűcs Edit tervezte, a mozgásért Fejes Kitty felel, a rendező pedig a Blattner Géza-díjas Tengely Gábor.

Székely Andrea kitért arra is, hogy a nemzetközi Small Size Napok keretében szombaton 10-17, vasárnap pedig 10-16 óráig Fekete-Fehér címmel interaktív kiállításra is várják a családokat a Hangvillába.

Szintén a Small Size Napok keretében a Napra nap című babaszínházi előadással vendégszerepel szombaton fél tízkor a Kabóca Bábszínház a budapesti Kolibri Színházban. Az előadás különlegessége, hogy itt viszik a színre hatvanadik alkalommal a darabot.

A Small Size Napokat rendező Small Size Big Citizen egy európai hálózat, amely a kora gyermekkori művészeti nevelését tűzte ki célul. A szervezetnek több mint tizenöt országból közel húsz tagja van. Magyarországon a budapesti Kolibri Színház és a veszprémi Kabóca Bábszínház vesz részt a programban.