Maradjunk kapcsolatban!

Szabadtér

Több mint 1500 program várja a 28. Művészetek Völgye vendégeit

Több mint 1500 program várja a 28. Művészetek Völgye vendégeit július 20. és 29. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden 28 nagyobb és 40 kisebb helyszínen – közölte a fesztivál főszervezője csütörtökön Budapesten.

Oszkó-Jakab Natália elmondta: a fesztivál idén az Európai Unió által meghirdetett 2018-as Kulturális Örökség Európai Évének kiemelt eseménye lesz.

Zupkó Gábor, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője úgy fogalmazott: a Művészetek Völgye a hagyományokat bemutatva közösséget teremt és közösséget épít, méltán szerepel az Európai Unió által 28 országban támogatott csaknem nyolcezer program között.

Taliándörögd lesz a fesztivál színházi központja, ahol a Nemzeti Szín-Téren a Színház és Filmművészeti Egyetem, a Nemzeti Színház és több más társulat együttműködésével tartanak előadásokat.

A feltörekvő és alternatív zenekarok egymás melletti helyszíne a Hangfoglaló udvar és az új Klinika udvar lesz Taliándörögdön, ahol az NKA Hangfoglaló Programjának idei zenekarai mellett Müller Péter Sziámi és a tízéves Budapest Show Kórus is hallható lesz.

A Fonó Budai Zeneház Udvar nép- és világzenei fellépőkkel várja a közönséget. Itt ünnepli 15 éves jubileumát a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), és a Bethlen Téri Színház Párbeszéd koncertsorozata is itt lesz az NKA Halmos Béla programja segítségével. Taliándörögdön idén is találkozhatnak a résztvevők Földes László Hobóval, aki ősszel megjelenő lemezének néhány dalát is bemutatja.

A fesztivál könnyűzenei nagyszínpadán, a kapolcsi Panoráma Színpadon a külföldi sztárok közül Rebecca Ferguson, az Asian Dub Foundation, a DePhazz és a Triggerfinger is fellép. A hazai zenei életből többek közt az Anna and the Barbies, a 30Y, a Quimby, a Hiperkarma, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a Csík Zenekar és a Margaret Island is színpadra áll itt.

A Kőbányai Önkormányzat és a Kőbányai Zenei Stúdió összefogásával idén is lesz Kőbánya Udvar, ahol a Bagossy Blues Brothers és a Póka-Tátrai Regeneráció is fellép. A jazzrajongókat Harcsa Veronika udvara várja Kapolcson és a településre költözik a kultikus nagykovácsi jazzkocsma, a Muflon Itató.

Kapolcson lesz a fesztivál irodalmi központja is a Kaláka Versudvarral, a kapolcsi kastélyban pedig a Magyar Nemzeti Filmarchívum válogatott nagyfilmeket vetít.

A komolyzenei koncerteket Kapolcs és Vigántpetend templomaiban tartják, az Óbudai Danubia Zenekar és Janklovics Péter szimfonikus zenei stand-upot szervez, a Liszt Ferenc Kamarazenekar pedig Szirtes Edina Mókussal a magyar néphagyomány előtt tiszteleg. A néphagyományok megjelennek Kapolcson a Hagyományok Háza Folk Udvarában és a Muharay Udvarban is.

Vigántpetenden az újcirkusz és a tánc lesz a középpontban, fellép a Recirquel Újcirkusz Társulat, a Firebirds, illetve Duda Éva és Frenák Pál társulata is. A Cirque du Tókert sátor melletti szabadtéri színpadon a Művészeti Középiskolák Összművészeti találkozójának, valamint az NKA Imre Zoltán Programjának produkciói láthatók majd. A Tókertben megnyílik a Cinema Hungary Völgymozi is, ahol régi klasszikusokat és most futó mozifilmeket láthat a közönség.

Vigántpetendnél új ingyenes parkolót alakítanak ki, ahonnan a korábbinál sűrűbben közlekedik a településeket összekötő Csigabusz. A mobilitást a szervezők bérelhető biciklikkel és a mozgássérültek számára mopedekkel is segítik majd.

A Művészetek Völgye programjainak budapesti sajtótájékoztatóján mutatták be a Harcsa Veronika és Iamyank által szerzett völgyhimnuszt is.

Szabadtér

Kezdődik a szabadtéri színházi szezon

Kezdődik a szabadtéri színházi szezon: az idén is sokszínű programmal, széles műfaji kínálattal, fesztiválokkal várják a nyári évadban a közönséget a szabadtéri színházak. (tovább…)

Tovább olvasom

Próba

A Játékszín produkciói és vendégelőadásai a Siófoki Színpart műsorán

A Játékszín produkciói és vendégelőadásai várják a közönséget július 7-től augusztus végéig a Siófoki Színpart szabadtéri színpadán, ahol fellép mások mellett Hernádi Judit, Szulák Andrea, Udvaros Dorottya, Lengyel Tamás, Tompos Kátya, Nagy Sándor, Feke Pál és Homonnay Zsolt is. (tovább…)

Tovább olvasom

Szabadtér

Mintegy 60 programot kínál nyáron a Városmajori Szabadtéri Színpad

Egész nyáron mintegy 60 programmal, köztük koncertekkel, ősbemutatókkal, zenés és prózai előadásokkal, matinékkal, színházi szemlével várja közönségét a Városmajori Szabadtéri Színpad. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Európa minősített fesztiváljai közé választották a Szegedi Szabadtéri Játékokat és a Thealtert

Az Európai Fesztiválszövetség (Europe for Festivals, Festivals for Europe) a minősített rendezvények közé választotta a Szegedi Szabadtéri Játékokat és a Thealter fesztivált.

Tovább olvasom

Szabadtér

Június közepén kezdődik a Szarvasi Vízi Színház nyári évada

Június közepén egy musicalgálával kezdődik a Szarvasi Vízi Színház idei nyári évada. A több mint kéthónapos előadássorozat számos újdonsággal várja a közönséget.

A teátrum szakmai felügyeletét ellátó Békéscsabai Jókai Színház közleménye szerint a június 16-tól augusztus 23-ig tartó nyári szezon nyitó előadásán a színház művészei mellett Janza Kata, Egyházi Géza, Vikidál Gyula, Csengeri Attila és Fésűs Nelly lép fel. A záró program a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjátadója lesz Csondor Kata közreműködésével.

Idén újdonságként az évek óta sikeres Víz fölött-sorozatot (Vers a víz fölött, Tánc a víz fölött, Film a víz fölött) kibővítik. Szarvasiak a víz fölött címmel négy estén négy szarvasi születésű vendéggel beszélgetnek a színpadon: Novodomszky Éva televíziós műsorvezetővel, Lapis Erika színésznővel, Harencsár László meseíró-mesemondóval és Lestyán-Goda János szobrászművésszel. A Kedvencek a víz fölött című esteken pedig a szarvasiak által leginkább kedvelt békéscsabai színészek lépnek fel produkcióikkal.    Az évadot idén is a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi, így a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai, egyebek mellett a Szolnoki Szigligeti Színház, az egri Gárdonyi Géza Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház, az Újszínház, a József Attila Színház, a Veszprémi Petőfi Színház, a Turay Ida Színház és a Játékszín előadásait láthatják a nézők.

Idén is látható lesz az évek óta népszerű, Monte Cristo grófja című musical a Jókai Színház előadásában. A Bárka irodalmi folyóirat Kárpát-medencei irodalmi utazások címmel három estet szervez, fellép az ExperiDance Társulat, és lesznek cirkuszi produkciók is. Bemutatkoznak a Baross Imre Artistaképző Intézet diákjai, a Fővárosi Nagycirkusz pedig egyhetes workshopot szervez, melynek záró eseményeként Festett mosoly címmel bohócgálát mutatnak be. A műhelymunka egyenértékű a felvételi vizsga első körével, így a legjobbak azonnali felvételt nyerhetnek az iskolába.

Július 13. és 25. között a szarvasi Cervinus Teátrum szervezésében rendezik meg a VI. Cervinus Művészeti Fesztivált, amelyen a közönség láthatja a Valahol Európábant, a Holle anyót, a Lili bárónőt, de lesz felolvasószínház és magyar-szlovák kétnyelvű előadás is.

Június 25-én látás- és hallássérültek verseiből, novelláiból állítanak össze egy csokrot a Békéscsabai Jókai Színház művészei és a Színitanház hallgatói.

A részletes műsor a www.viziszinhaz.hu oldalon tekinthető meg.

Tovább olvasom

Szabadtér

Éjszakai illuzionista show a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Magic night címmel látványos, éjszakai illuzionista show-ra várja az érdeklődőket a Margitszigeti Szabadtéri Színpad augusztus 12-én és 13-án.

A Budapesti Nyári Fesztivál keretében szervezett programon négy világhírű illuzionista várja különleges attrakciókkal a közönséget – közölték a szerevezők az MTI-vel.

Európa legfiatalabb világklasszis illuzionistája, a francia Vincent Vignaud a legkülönbözőbb módokon egyensúlyozik majd az élet és a halál mezsgyéjén, a 2015-ös Merlin-díjas David Climent pedig látványos lézershow-val átszőtt bűvészszámaival varázsolja majd el a közönséget. A számos nemzetközi díjjal elismert holland Christian Farla szabadulóművészként és illuzionistaként is bemutatkozik az este folyamán, Nagy Molnár Dávid pedig klasszikus mutatványait mutatja be. A műsor házigazdája, Kolovratnik Krisztián lesz.

A késő este kezdődő műsort a szervezők 18 éven felülieknek ajánlják.

A kezdéshez igazított MAHART színházi hajójárat ezen az estén is szállít utasokat, valamint a 26-os busz is módosított útvonalon, sűrített járatokkal közlekedik.

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: