Tizenkét bemutatót tart az új évadban a dunaújvárosi Bartók Színház


Tizenkét premiert, köztük egy musical-ősbemutatót tart az új évadban a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, amely a Város Évadát nyitja meg ősszel.

A városalapítás 70. évfordulóját ünnepelve úgy határoztak, hogy a 2020/2021-es évadban minden 70 év fölötti dunaújvárosi nézőnek ingyenes belépést biztosítanak előadásaikra, ahogy Dunaújváros valamennyi egészségügyi dolgozójának is – idézi az MTI-hez eljuttatott közlemény Őze Áront.

A színház igazgatója az új évad bemutatói közül kiemelte a Sándor Mátyás című új magyar musicalt, amelyet Mikó Csaba írta Jules Verne regénye alapján, zenéjét Szemenyei János szerezte, dalszövegeit Závada Péter írta. A produkciót, amelynek már zajlanak a próbái, Léner András rendezi, az ősbemutatót szeptember 25-én tartják.

A színház műsorra tűzi a 2020/21-es szezonban a Dollárpapa című darabot Papp Jánossal a címszerepben. A további bemutatók között van a Mario és a varázsló, A kis herceg, valamint az Illatszertár.

A Bartók Táncszínház közreműködésével két produkciót is műsorra tűznek. Bemutatják a János vitézt: az 1904-es, Kacsóh Pongrác által megzenésített darab mai hangszerelése Szirtes Edina Mókus munkája, és közösen adják elő Ferenczi György 1-ső Pesti Rackák zenekarának tagjaival. A másik premier a Nem leszek a játékszered című új zenés mű, amely az 1960-as, ’70-es évek slágereiből bontja ki a történetet.

A közleményben felidézik, hogy a veszélyhelyzet idején a Bartók Kamaraszínház Virtuális Színházának előadásait, más programjait a közösségi oldalakon összesen 600 ezren tekintették meg. Az igazgató szerint a köszönet, az egymásra figyelés gesztusát is kifejezik azzal, hogy az új szezont a Város Évadának nevezték el.

Mint írják, a pandémia idején elmaradt bérletes előadások egy részét pótolni tudták a veszélyhelyzet feloldása után.