Tíz premierre készül a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház az új évadban


Tíz bemutatót tervez a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a szeptemberben kezdődő 2022/23-as évadban, amelyben ötven előadásból választhat a közönség – a részleteket sajtótájékoztatón ismertették pénteken a nógrádi megyeszékhelyen.

Simon Lajos, a színház igazgatója elmondta: a nagyszínpadon négy bemutató lesz. Az évad szeptember 21-én kezdődik Csiky Gergely: Buborékok című színművével, novemberben láthatják a nézők a Hja, kérem, a nő, az nő! című zenés analízist a női lélekről. Januárban adják elő A főszereplő című krimivígjátékot, márciusban pedig Zerkovitz Béla és Szilágyi László: Csókos asszony című operettjét.
Az igazgató közölte: kicsit könnyedebb évadot állítottak össze, megtartva a minőségi szórakoztatás elvét.
Három premiert – Woody Allan: Játszd újra, Sam!, Bernard Slade: Mégegyszer veled, ugyanitt és George Bernard Shaw: Warrenné mestersége című darabját – a kamaraszínpadon mutatnak be.
A Felolvasószínházban Szmodis Jenő: Őrültek szigete című parabolája mellett két helyi szerző munkája kerül színre, T. Pataki László: Te kit szerettél, Ádám? című színpadi játéka és Marschalkó Zsolt Kaméleonidász című drámája.
Susán Ferenc produkciós igazgató szólt arról, hogy hat szóló előadás is műsoron lesz: a Balkáni gerle, a Segítség, megnősültem, Pindroch Csaba önálló estje, a Rózsa story, Háy János: Nehéz című drámája, a Pustol a hó, avagy könnyű neked, Szarvas Józsi…, valamint Eperjes Károly pódiumestje, Az igazat mondd, ne csak a valódit címmel.
A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház az új évadban ötven előadást mutat be valamennyi korosztály számára, közülük a teátrum kávéházban márciusban és májusban Petőfi Sándorra és Madách Imrére emlékeznek születésük 200. évfordulóján, a Petőfi, a légtornász és Laczkó Pál: Szalmakomisszár című darabjaival.
Hat felnőtt, négy ifjúsági és egy gyermekbérlet lesz, és újdonság a Vidor családi matiné, amely három meseelőadással szórakoztat.
Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere a sajtótájékoztatón az eltelt tíz évad számait ismertetve közölte: 59 bemutató, 1200 előadás Salgótarjánban, Nógrád megyében, az ország különböző pontjain, valamint a Kárpát-medence 130 településén és 400 ezer néző.
Mint mondta, a salgótarjáni színházkedvelők által szeretett színház folyamatosan fejlődik, kialakítottak egy új kamaratermet, és a megvalósítandó álom az önálló kőszínház.