Tíz hét alatt mintegy 50 program várja a közönséget a Városmajorban


Tíz hét alatt mintegy ötven színházi előadás és program közül válogathat a közönség a budapesti Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Július 12. és szeptember 19. között színházi előadásokkal, bemutatóval, jótékonysági esttel, musicallel, valamint a klasszikus koncertek mellett dzsessz-, világzenei és crossover koncertekkel várják a közönséget, továbbá gyerekszínházi előadások színesítik a programot.

Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója kiemelte: a színházi szakma megsegítésére jótékonysági estet szerveznek. Augusztus 16-án tartják meg az Összefogás Gálát, amelyre több mint kétszázan jelentkeztek részvételi vagy segítő szándékkal. A délután kezdődő produkciót Harangi Mária rendezi.

Az igazgató elmondta: a nyári évadban az Orlai Produkciós Iroda öt, a Rózsavölgyi Szalon három, a Játékszín és a tatabányai színház két-két előadást játszik a városmajori színpadon.

Az Orlai Produkciós Iroda a Valódi hamisítvány, a Kaktuszvirág és az Egy apró kérés című produkciók mellett a Hogy szeret a másik budapesti premierjével és egy kortárs magyar darab, az elmúlt hónapok eseményeire reflektáló Határátlépések ősbemutatójával szerepel a kínálatban. A Rózsavölgyi Szalon az Amazonok – Három év múlva, a Romance.com és a Végszó című produkciókkal érkezik.

Saját bemutatóként Rejtő Jenő A tizennégy karátos autó című művét viszik színre Keresztes Tamás rendezésében. A TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színház produkciójához a Budapest Bár zenészei írtak dalokat.

Az eddigi hagyományt követve szombaton délelőttönként gyerekelőadások láthatók, esténként pedig koncertekkel várják a közönséget, augusztus 24. és szeptember 11. között pedig megrendezik a Városmajori Színházi Szemlét.

Benkő Nóra elmondta: a városmajori és a margitszigeti színpadot is működtető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.-ből való kiválással létrejön egy új cég, a Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. a Bán Teodóra vezette Margitszigeti Szabadtéri Színpad működtetésére. A folyamat várhatóan augusztusra zajlik le, addig együtt intéznek mindent.

Mint mondta, a városmajori színpad számára új arculatot terveznek, a nézőtér felújítását őszre tervezik. Továbbá szeretnék, ha a városmajori helyszín egész évben üzemelne. Elmondta: a nyáron kertmozi is működne, az év többi részében a zárt helyszínen drámapedagógiai foglalkozásokat, filmklubot, vacsoraszínházi előadásokat is terveznek.
További információ a programokról a www.szabadter.hu oldalon érhető el.