Táncfarsang februárban a Móricz Zsigmond Színházban

Nyolc előadás szerepel a február első hetében, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban megtartandó Táncfarsang programján.

Az első előadáson, február 1-jén vasárnap az idén tízéves 4 for Dance hívja a közönséget a nyírségi kőszínházba, a jubileumi gálaműsorban az együttes elmúlt évtizedét meghatározó koreográfiákat és pillanatokat mutatja be a négy táncos, Bárány Kristóf, Enyedi Péter, Gál Sándor és Illés Dániel. A műsorban sztárvendégek is fellépnek – olvasható a színház weboldalán (www.moriczszinhaz.hu) közzétett programban.

Egy nappal később, február 2-án délután a Nagyvárad Táncegyüttes vendégjátéka tekinthető meg, a Pomádé király új ruhája című mesejátékban Hans Christian Andersen klasszikus meséjét és Ránki György zenéjét gyúrta egy előadásba a táncegyüttes. Kedden a nyíregyházi társulat lép színpadra szintén egy mesével, a Seherezádé című darabbal, szerdán pedig Nagyvárosi bujdosók címmel ismét a Nagyvárad Táncegyüttes vendégjátékát élvezheti a nagyérdemű.

Február 4-én Móricz Zsigmond tündérmezején címmel a Művészeti Szakközépiskola növendékei adnak táncestet a tavaly decemberben kezdődött Móricz-hetek egyik programjaként. Másnap a GNM Színitanoda vendégjátéka következik Én, Lónyai Erzsébet címmel, amelyben Gór Nagy Mária színésznövendékei Weöres-etűdöket mutatnak be.

Pénteken Barkóczi Bea estjét láthatja a közönség Táncoló istenek – isteni táncok címmel, míg a Táncfarsangot szombaton Szabó Réka és a Tünet Együttes közös produkciója, az Apropó – ez mind én leszek egykor című darab zárja.