Tábori piknik Szarajevóban

A XXX. Szarajevói Nemzetközi Fesztivál – „Szarajevói Tél 2014” kuratóriuma beválogatta a Veszprémi Petőfi Színház Tábori piknik című komikus tragédiáját az idei programjába. Farnando Arrabal művét Tóth Loon rendezte. Az előadás március 5-én volt látható Bosznia-Hercegovina fővárosának teátrumában, ahol nagy tapsot kapott.

A fesztivál szervezője a Szarajevói Nemzetközi Béke Központ, idei mottója: Béke, Művészet, Szabadság. A programban megtalálhatók színházi előadások, koncertek, filmek, képzőművészeti kiállítások, szakmai viták, irodalmi estek, vetítések.

Az eseménysorozat vendégei Görögország és Dél-Korea. Színházi előadások érkeznek idén többek között Prágából, Milánóból, Ljubljanából, Koperből, Zágrábból, Tuzlából és Veszprémből is.

Tóth Loon a Tábori piknik című előadás rendezője elmondta: nagy öröm számukra, hogy részt vehettek ezen a fesztiválon, amely jó alkalmat biztosított arra, hogy a színház további nemzetközi kapcsolatokat alakítson ki és lehetőségeket keressen az együttműködésekre.