Színházi, tánc és cirkuszi kavalkáddal (is) készül a Sziget Fesztivál

Ha a Sziget Fesztiválra gondolunk, évek óta már nem csak a koncertek jutnak az eszünkbe, hanem a gazdag összművészeti programok is. Idén is bőséges színházi, tánc és cirkuszi kínálattal készülnek a szervezők augusztus 8. és 14 között. A fesztiválozók nem csak a hazai, hanem a nemzetközi kortárs művészeti életből is ízelítőt kaphatnak – a fesztivál jellegéből fakadóan – akár strandpapucsban és fröccsel a kezükben.

A megszokott helyszíneken várják ezúttal is a kultúrára éhezőket a fesztivál napjai alatt:

Fidelio Színház- és Táncsátor

Az idei Fidelio Színház- és Táncsátor a korábbi évekhez hasonlóan több színpadon, egész napos programmal, a Love Revolution gondolatának jegyében várja az idei szigetlakókat. A reggeleket közös, frissítő és pezsdítő tánccal kezdik, ahol mindenki vérmérsékletének megfelelően mozgathatja meg előző éjjel megfáradt tagjait, ezt követően pedig a fedett sátor és a szabadtéri színpad a hazai és nemzetközi kortárstánc-szcéna legjavát vonultatja fel, miközben bemutatkozási lehetőséget kínál feltörekvő társulatok számára is.

A helyszín részletes programja:

https://szigetfestival.com/hu/program#!/v/409/fidelio-szinhaz-es-tancsator

 

Cirque Du Sziget

Egy hatalmas sátor és egy szabadtéri színpad felváltva kínálja a világ minden tájáról érkező cirkuszművészeinek látványos és magával ragadó produkcióit. Bemutatkoznak hazai és külföldi cirkusziskolák és nemzetközi hírnévnek örvendő társulatok. Nem véletlenül mondják a Szitizenek, hogy legalább egyszer kötelező ellátogatni erre a helyszínre, az élmény és felszabadultság ugyanis garantált.

Közös, különleges előadás bemutatására készül a Fővárosi Nagycirkusz és a Sziget Fesztivál. A Rengeteg című cirkuszi előadást Samuel Tétreault, a világhírű kanadai 7 Fingers újcirkuszi társulat rendezője állítja színpadra a Baross Imre Artistaképző Intézet volt és jelenlegi diákjaival. A produkció összesen hat alkalommal kerül műsorra, minden nap 14.00 órától.

 

A helyszín részletes programja:

https://szigetfestival.com/hu/program#!/v/283/cirque-du-sziget

 

Nagy Utcaszínház

Idén a Nagy Utcaszínház látványos produkcióját a Wired Aerial Theatre hozza a Dan Panaitescu Nagyszínpad mögötti rétre.

Egy valódi katasztrófafilm játszódik a levegőben az idei nagy utcaszínház különleges produkciójában. Drámai filmes trükkök, vizuális effektek és lélegzetelállító légi akrobatika egyesül az előadásban, mely egy ökológiai krízishelyzetet mutat be. A produkció napjaink egyik legsürgetőbb problémáját dolgozza fel látványos és humoros formában. A közönség fölé függesztve a fellépők a drasztikus környezeti katasztrófák hatásaival küzdenek egy még bizonytalan kimenetelű, szebb jövő érdekében.

 

Magyar Zene Háza – klasszikus, opera és jazz színpad

A helyszín már önmagában is klasszikus a Szigeten és több ezer fiatalnak adta meg a lehetőséget, hogy megismerje az elmúlt fél évezred zenéjének színe-javát. Az előítéleteket félretéve itt mindenki rájön arra, hogy Mozart ugyanúgy cool, mint Sting, Beethoven keményebb bármelyik rockbandánál, és Puccini akár Freddy Mercurynek is írhatott volna számokat. Itt megismerheted az opera igazi arcát, vezényelhetsz szimfonikus zenekart és felfedezheted a jazz varázsát.

A helyszín részletes programja:

https://szigetfestival.com/hu/program#!/v/334/magyar-zene-haza-klasszikus-opera-es-jazz-szinpad