„Színház a Gödörben”

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság szakmai beszélgetéseket indít „Színház a Gödörben” címmel. Az első összejövetelre 2012. január 16-án kerül sor a Gödör Klubban (Budapest V., Erzsébet tér), 11 – 17 óra között. (Érkezés ½ 11-től)

Moderátor: Novák Péter/Szikszai Rémusz

P R O G R A M

10.30     érkezés, regisztráció

11.00 –    Színházi művészsors ma.
Van-e életpálya modell a színész és egyéb színházi alkotó számára? Társulati lét – vagy számlaadó, szövegmondó, kisiparos lét.
Felkért előadók: Herczeg Tamás, HOPP-ART; Zrínyi Gál Vince, KO-MA; Bálint András, Kriza Zsigmond, Hegedűs D. Géza,  
    (SZT koordinátor: Cseke Péter)
12.30 – Prezentáció a WEBSE működéséről (Horgas Ádám és Péter)

13.00 – „Van-e színházi élet az állam után?” – színház-finanszírozás!?
Felkért előadók: Csóti József, Fekete Péter, Karinthy Márton, dr. Póka Júlia, Mátyás Irén, Orlai Tibor, L. Simon László.

    (SZT koordinátor: Csizmadia Tibor)

14.30 – 15.00  Szünet, közzene

15.00- „Nemzeti – kiemelt – egyéb” régebbi és új kategóriák az előadó-művészeti törvénytükrében.
    Felkért előadók: Gáspár Máté, Szabó István, Vidnyánszky Attila,  Németh Zoltán, Puskás Imre.

    (SZT koordinátor –Hegedűs D. Géza)

16.30 – levezető zene
 

Beszélgetőtársaknak olyan szakembereket kértünk fel, akik saját működésük ismertetésével is hozzá tudnak szólni a felsorolt témákhoz. A teljesség igénye nélkül: Máté Gábor, Kriza Zsigmond, Asztalosné Zupcsán Erika, Csóti József, Herczeg Tamás, Fekete Péter, Hegedűs D. Géza, Orlai Tibor, L. Simon László, Mátyás Irén, Gáspár Máté, Vidnyánszky Attila, Szabó István, Németh Zoltán.

Emellett tájékoztató látható és hallható a WEBSE művészeti tevékenységet támogató weboldal működéséről, illetve könnyed közzenék kötik át az egyes, komolyabb témákat.

Célunk az, hogy ezekben a nehezebb időkben átnézzük azokat a modelleket, amelyek alternatívát mutathatnak az eddigi színészi, színházi konstrukciókból.

Szeretnénk, ha a Társaságok élete elsősorban szakmai kérdésekről szólna, ezért határoztuk el, hogy közösen szervezünk egy ilyen programsorozatot.

A rendezvény nyilvános, de fontosnak tartjuk, hogy minden színházból, tagszervezetből legalább egy valaki jelen legyen, esetleges hozzászólásával segítse a témák minél pontosabb körüljárását.

Mindenkit szeretettel várunk!

Visszajelentkezés e-mailben vagy telefonon: Vajda Márta (magyarszinhazi.tarsasag@t-online.hu, 1/3420-146), illetve Szlopóczki Janka (info@magyarteatrum.hu, tel:20/5002714)

 

 

Csizmadia Tibor s.k.

a Színházi Társaság elnöke

       

Vidnyánszky Attila s.k.

a Magyar Teátrumi Társaság elnöke