Szépül a Kárpátaljai Magyar Drámai Színház

A kárpátaljai ingatlanberuházások keretében folytatódik a Kárpátaljai Magyar Drámai Színház épületének felújítása Beregszászon. A homlokzatot és a tetőt már korszerűsítették, most az épület belső tereiben zajlanak a felújítási munkálatok.

    Az évek során számos alkalommal voltak felújítások a Kárpátaljai Magyar Drámai Színházban. A Beregszász központjában, a sétálóutcán található intézmény azonban teljes egészében eddig még nem újult meg – hangzott el az M5 kulturális csatorna csütörtöki Kulturális Híradójában.
    Kacsur András, a kárpátaljai intézmény igazgatója elmondta: a magyarországi támogatásoknak köszönhetően kezdték meg a színház teljes rekonstrukcióját. Mint mondta, az öltözők már elkészültek, így visszaköltözhettek és zavartalanul működik a színház. Jelenleg a leendő főbejárat, a kulturális központ és a kávézó kialakítása folyik.
    Az épületben a födémet, a padlót és az elektromos hálózatot is kicserélték. Felújították továbbá a vízvezeték- és a fűtési rendszert.
    A színészek azt mondják, fontos, hogy a kárpátaljai közönség méltó körülményekkel találkozzon az előadások során – hangzott el a műsorban.
    Szabó Imre színművész arról beszélt: van aki nem is tudja, hogy működik színház Beregszászon. Mint mondta, mostanában már sokan járnak színházba és aki egyszer elmegy, az legközelebb is visszatér, a nézőknek tetszenek az előadások.
    A színházban a nyári szünet idején kezdődtek meg a felújítási munkálatok. A rekonstrukció az évad megkezdése után is folytatódik, a tervek szerint az év végéig tart.