Maradjunk kapcsolatban!

Premier

Szente Vajk rendezi a Békéscsabai Jókai Színház új darabját

Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben című művét mutatja be pénteken a Békéscsabai Jókai Színház. Szente Vajk, az előadás rendezője az MTI-nek elmondta: sok jó szerep van a darabban, amely jól meg tudja mutatni a társulat sokszínűségét.

Szente Vajk, a Madách Színház művésze a darabválasztást azzal indokolta, hogy Rejtő Jenőt is sokan a “sajátjuknak” érzik. A szerző titka szerinte az, hogy írásaival képes olyan érzetet kelteni, mint aki többet tud másoknál. Ez és az elképesztő sűrítési technika, amivel gyakran él, egyedivé teszi őt. “Történetvezetés közben csillámmorzsákat szór el az életről, amiből sokat lehet tanulni” – fogalmazott.

A békéscsabai származású rendező szerint Rejtő Jenő műveit leginkább egy nagyszabású, hollywoodi stílusú akciófilmben lehetne feldolgozni. A sok helyszín és szereplő, valamint a különleges narrációk miatt nehéz színpadra alkalmazni a műveit – tette hozzá.

“Sokat segít a zene, hogy ezeken a nehézségeken a színpadon át lehessen lendülni” – fejtette ki. Elárulta: történetvezetésében a darab hasonlít a regényre, de a cselekmény egyes szálai eltérnek attól. Mások a figurák nevei és vannak “szerepösszehúzások” is. “De így is nagyon élvezetes lesz, a karakterek és a szövegek tökéletesen rejtőiek maradtak, ami más a regényhez képest, az inkább érdekességszámba megy” – vélekedett.

Szente Vajk elmondta: régóta tervezte már a korábbi igazgatóval, Fekete Péterrel, hogy Békéscsabán dolgozzon és úgy gondolták, olyan darabot választanak, amely jól meg tudja mutatni a társulat sokszínűségét, amiben sok jó szerep van.

A Rejtő Jenő komikus kalandregényén alapuló drámát Hamvai Kornél és Varró Dániel írta, Darvas Benedek zenésítette meg.

A főbb szerepekben Mészáros Mihály, Nagy Erika, Vadász Gábor, Tomanek Gábor, Gubik Petra és Szorcsik Viktória látható. A díszletet Mira János, a jelmezeket Papp Janó tervezte.

Hirdetés

Premier

Történelmi drámát mutat be az Újszínház pénteken

Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatja be az Újszínház; a történelmi drámát Nagy Viktor rendezésében pénteken láthatja először a közönség. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

A vámpír és az Oberon látható az Erkelben

Pénteken Heinrich Marschner A vámpír című műve hangzik el koncertszerű változatban, vasárnap a Kolozsvári Magyar Opera mutatja be Carl Maria von Weber Oberon című alkotását a budapesti Erkel Színházban. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Mondj egy mesét! címmel készül bemutatóra a Kolibri Színház

Mondj egy mesét! címmel láthatja a közönség a Kolibri Színház legújabb, improvizációra épülő előadását szombaton Budapesten. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Spanyol rendező előadását mutatják be a kolozsvári magyar színházban

Paco Alfonsín spanyol rendező Csehov Regény nagybőgővel című novellája nyomán készült előadását mutatják be szombaton a kolozsvári magyar színházban. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Bognár Péter darabját mutatja be a Katona József Színház

Kortárs író, Bognár Péter darabját mutatja be kedden a Katona József Színház a Kamrában; a fiatal szerző a színház számára írt Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler című művét Gothár Péter állítja színpadra. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Két bemutatót tart karácsony előtt a Katona József Színház

Két bemutatót tart karácsony előtt a Katona József Színház: kortárs szerzők, Pintér Béla és Bognár Péter darabját tűzi műsorra. (tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: