A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vihette haza a legtöbb díjat a vajdasági hivatásos színházak fesztiváljáról


A legjobb előadás, a legjobb zene és a legjobb látványvilág díját, illetve két különdíjat is a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vihetett haza hétfőn a vajdasági hivatásos színházak fesztiváljáról, amely vasárnap zárult Nagybecskereken.

A 71. alkalommal megrendezett fesztiválon a legjobb előadásnak járó díjat a Három nővér érdemelte ki. Az előadást rendező Puskás Zoltán emellett átvehette a legjobb látványvilágért járó Ivana Mirkov-Vlacic emlékdíjat is. Az előadás zenéjéért Erős Ervin és Klemm Dávid részesült elismerésben.
Mindezen felül a Kosztolányi Dezső Színház társulata Urbán András vezetésével a színházi munkásságáért és a kritikai gondolkodás társadalmi ösztönzéséért kapott különdíjat, míg a teátrum Csókos asszony lovagjai című előadása a “felvilágosult, könnyed szórakoztatásért” kapott különdíjat.
Urbán András társulatigazgató az MTI-nek elmondta: a társulat már annak is nagyon örül, hogy két előadással tudott jelen lenni a fesztiválon, az pedig megtisztelő, hogy mindkét előadás díjat is kapott. Kiemelte, hogy a Három nővér a társulat egyik legnépszerűbb darabja.