Maradjunk kapcsolatban!

Sikeres évadot zárt a Győri Balett

Sikeres évadot zárt a Győri Balett, amely jelenleg a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) július 23-i nyitóünnepségére készül – mondta a szerdán tartott évadzáró társulati ülést követően Kiss János, a balett igazgatója az MTI-nek.

A 37. évadát záró társulatnak három bemutatója volt a 2016-2017-es évadban, a Rómeó és Júlia, A diótörő és a Kodály-emlékév kapcsán készült Romance. Több hazai városban is felléptek, s 16 külföldi előadásuk volt, egyebek mellett Bécsben, Berlinben, Pozsonyban és Nyizsnyij Novgorodban. Az igazgató hangsúlyozta: egyik legfontosabb küldetésük, hogy egyre több gyerekkel szerettessék meg a táncművészetet. Jó úton haladnak, amelyet A diótörő sikere mellett a 13. Magyar Táncfesztivál keretében megrendezett harmadik gyermektáncfesztivál mutatói is igazolnak.

A táncfesztiválnak összesen közel 15 ezer látogatója volt. Június 18. és 25. között 44 produkcióban mintegy 1200 táncművész lépett fel.

A jövő évadról az igazgató elmondta, hogy november 11-én lesz legújabb darabjuk, A skarlát betű bemutatója, amelyet Velekei László, a balett művészeti vezetője koreografál. Több külföldi meghívásuk is van már, egyebek mellett Moszkvában is fellépnek majd. A hazai közönség Budapest mellett Szombathelyen, Pécsett és Veszprémben is láthat előadásokat.

Kiss János beszélt arról is, hogy hétfőn, a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán már elkezdték a próbákat az EYOF nyitóünnepségére. A próba csütörtöktől az Audi Arénában folytatódik, július 3-tól pedig a Papp László Budapest Arénában próbálnak majd, mert méretében az egyezik meg a nyitóünnepségnek helyet adó ETO Parkkal.

A produkcióban hatvan táncos vesz részt, a Győri Balett mellett a Győri Nemzeti Színház táncművészei, valamint a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei.

Hirdetés

Cirkuszművészet

Pilinszky Egyenes labirintusa a Fővárosi Nagycirkusz stúdióterében

Cirkoratórium

„Abszurd rendezetlenség és mérnökien tudatos szerkesztés egysége: a véletlen uralma, mely vaskövetkezetkezetességű törvények parancsát juttatja érvényre” – fogalmazott Pilinszky Négysorosáról egy méltatlanul kevésszer idézett irodalomprofesszor, Tamás Attila. Ha élne, jelen lett volna a Hegymegi Máté rendezte Egyenes labirintus-bemutatón, s alighanem az önmagát idéző szavakkal tiszteleg.

(tovább…)

Tovább olvasom

Premier

A vámpír és az Oberon látható az Erkelben

Pénteken Heinrich Marschner A vámpír című műve hangzik el koncertszerű változatban, vasárnap a Kolozsvári Magyar Opera mutatja be Carl Maria von Weber Oberon című alkotását a budapesti Erkel Színházban. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Mondj egy mesét! címmel készül bemutatóra a Kolibri Színház

Mondj egy mesét! címmel láthatja a közönség a Kolibri Színház legújabb, improvizációra épülő előadását szombaton Budapesten. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Elhunyt Ujlaky László Jászai Mari-díjas színművész

Életének 76. évében, kedden elhunyt Ujlaky László Jászai Mari-díjas színművész – közölte a Nemzeti Színházszerdán az MTI-vel. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Spanyol rendező előadását mutatják be a kolozsvári magyar színházban

Paco Alfonsín spanyol rendező Csehov Regény nagybőgővel című novellája nyomán készült előadását mutatják be szombaton a kolozsvári magyar színházban. (tovább…)

Tovább olvasom

Évadmustra

A Tóték Egerben

Bartalaposi capriccio

TÓTÉK PRODUKCIÓ – a történelem cirkuszának artistái lépnek színre Egerben. Vadonatúj világszámokról nem beszélhetünk, hiszen az emlékezetes filmszatírát – Fábri Zoltán rendezésében, Latinovits Zoltánnal Az őrnagy szerepében – 1969-ben kezdték vetíteni a mozik, sőt Örkény Istvánnak, a kisregényéből maga írta tragikomédiáját már 1967-ben bemutatta a Thália Színház, s az óta levehetetlen darabja a színházi repertoároknak országszerte. Szerepbravúrok sorát kínálja.

(tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: