Siker volt a Bánk bán Szatmárnémetiben

Több ezer néző előtt, nagy sikerrel mutatta be Erkel Ferenc Bánk bán című operájának koncertváltozatát a debreceni Csokonai Színház és a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia a 17. Partiumi Magyar Napokon.

A zeneművet Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója állította színpadra. A közönségsikerhez nagyban hozzájárult, hogy Szatmárnémetiben először csendült fel a Bánk bán. Az egyhetes fesztivál programjában kiemelt helyet foglalt el a színház és a zene. Koncertet adott többek között Herczku Ágnes, a Parno Graszt zenekar, a Budapest Bár.

Idén gazdag volt a színházi program is, amelynek keretében a Maros Művészegyüttes adott ízelítőt a küküllőmenti, a kalotaszegi valamint a palatkai autentikus táncokból. Az Udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Lars von Trier A főfőnök című vígjátékát mutatta be, míg a Magyar Állami Opera a Figaro 2.0 – Gördülő opera című vígoperájával lépett színpadra. A Partiumi Magyar Napok színházi programját ma a Békéscsabai Jókai Színház zárta Tamási Áron Ősvigasztalás című drámájával.

A fesztivál gasztronómiai rendezvényekkel, kézműves programokkal, könyvvásárral is várja az érdeklődőket vasárnap estig.