Sas Tamás újra rendez

Egy fiatal színésznőt kért fel a főszerepre

Sas Tamás ezúttal színházi területen brillíroz: a nagysikerű Sóska, sültkrumpli, vagy a filmes területen hideget-meleget kapott S.O.S. Love! után egy régi álmát valósította meg: Cocteau, francia író szerelmi monodrámáját vitte színpadra.

Cocteau műve különlegesen dolgozza fel a szerelmet: az 1930-ban napvilágot látott Emberi hang egy múló románcról, egy utolsó telefonhívásról szól, melyben végig csak az egyik fél, a Nő hallható. Bár egyfelvonásos, egyszereplős darab, nem csupán a főszereplőt, hanem az őt elhagyni készülő, „soha nem hallható” kegyetlen Férfit, sőt az egész kapcsolatot megismerhetjük. A Nyugat-Európában népszerű dráma szembeállítja a mai világ független, erős női ideálját a kapcsolatfüggő, a párja nélkül létezni és élni nem tudó elkeseredett asszonnyal. Hiteles történet egy nőről, aki retteg a magánytól, és akinek a jövője a Férfi nélkül a teljes kilátástalanságba omlik.  

Közel állnak Sas Tamáshoz a gyengébbik nem rejtelmeiről, a szerelemről, a kapcsolatokról szóló alkotások, így ez a mű is. „A terv, hogy színpadra vigyem az Emberi hangot nem új keletű. Már régóta kerestem a megfelelő alkalmat, és a tökéletes főszereplőt, akire Fantoly Nikolett személyében találtam rá” – nyilatkozta a rendező.

Image

Fantoly Nikolett a fiatal, független színésznő több alkotásban is megcsillogtatta már tehetségét: főszerepet játszott Szomory Dezső: Bella című darabjában, részt vett a Kazán István Kamaraszínház produkcióiban, 2010-ben színpadra vitte G.B Shaw: Szent Johanna című monodrámáját, valamint többek között Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok és William Mastrosimone: Pulóvergyűjtő című darabját is, melynek előadásán fedezte fel Sas Tamás a színésznő tehetségét.

„Egy jó tanár megmondja, hogy merre nézz, de azt nem, hogy mit láss. Számomra ezzel lehetne jellemezni a Sas Tamással való közös munkát, hiszen rengeteget tanultam tőle, de hagyta, hogy kibontakozzon a személyiségem is” – jegyezte meg a közös munkáról Fantoly Nikolett.

Cocteau Emberi hangja február 8-tól látható a Spinoza Színházban. Az előadásra február és április között havi két alkalommal kerül sor.