Sárga liliom Szolnokon

Balázs Péter rendezésében a Szigligeti Színház társulata újra erős, társadalomkritikus darabot fogalmaz színpadra, ezúttal Bíró Lajos Sárga liliomát. A szolnoki nézők még jól emlékeznek a Feketeszárú cseresznye 2008-as, vagy a Tanítónő 2010-es nagy sikerére. Ezt a sort folytatja a színház a február 22-ei nagyszínpadi bemutatóval.

Balázs Péter a darabról és szerzőjéről:
„A remekművek mindig aktuálisak, nem fog rajtuk az idő. A baloldali érzelmű, kiváló drámaíró, Bíró Lajos, ezt a művet száz esztendővel ezelőtt írta, erős társadalomkritikai szándékkal. A polgári radikalizmus programdrámájának indult, ám a szerző végül az emberi oldalt erősítette meg a darab végén, emiatt is olyan sikeres ez a mű száz esztendeje. Kiváló szerepeket játszhatnak a színészek, a tehetséges szerző rájuk gondolt elsősorban. Bíró Lajos aztán kivándorolt, és tálentumát, sikeres forgatókönyvíróként dollárra váltotta. Korda Sándorral filmgyártó vállalatot alapítottak. A radikálisból üzletember lett. Ő írta a VIII. Henrik magánélete című világsikerű mozit is. A Sárga liliom legalább olyan nagy hatású remekmű.”
A főszerepekben Molnár Lászlónak, Dósa Mátyásnak, Molnár Nikolettnek, Karczag Ferencnek és Barabás Botondnak tapsolhat a közönség.