Maradjunk kapcsolatban!

Próba

Rockzenés játékot mutatnak be a Soproni Petőfi Színházban

Próbafotók: Pomezanski György

Megzenésítették Schiller Ármány és szerelem című drámáját; a rockzenés játékot február 24-én mutatják be a Soproni Petőfi Színházban – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.    Az átdolgozás zenéjét Papp Gyula, dalszövegeit Demjén Ferenc írta – mondta a műsorban Sárdy Barbara, aki a darab szövegkönyvét jegyzi. Közlése szerint a 21 dal közé írt kerettörténetet, mely párhuzamosan zajlik a drámával. A történet egy színtársulatról szól, a tagok pedig éppen az Ármány és szerelem előadását próbálják.

    Sárdy Barbara közlése szerint nehéz meghatározni a darab műfaját: a nézők egyszerre lehetnek részesei koncert- és színházi élménynek is.

    A zenés darab rendezője Pataki András, a főbb szerepekben Papp Attila, Füredi Nikolett, Szomor György, Békefi Viktória, Ács Tamás, Savanyu Gergely, Szőcs Erika, Kósa Zsolt, Molnár Anikó, Simon Andrea, Szalai Dóra, Both Gréta, Szlúka Brigitta, Galkó Balázs, Major Zsolt látható.

Papp Gyula zeneszerző a műsorban elmondta, hogy munkája során a műfaji sokszínűség jegyében Sárdy Barbara történetéhez blues, rock, funky, pop és rap stílusban írt dalokat. A darabban csak egyetlen szám maradt hírmondónak, ami barokkstílusban készült – ismertette a zeneszerző.

Próbafotók: Pomezanski György

Hirdetés

Próba

A Játékszín produkciói és vendégelőadásai a Siófoki Színpart műsorán

A Játékszín produkciói és vendégelőadásai várják a közönséget július 7-től augusztus végéig a Siófoki Színpart szabadtéri színpadán, ahol fellép mások mellett Hernádi Judit, Szulák Andrea, Udvaros Dorottya, Lengyel Tamás, Tompos Kátya, Nagy Sándor, Feke Pál és Homonnay Zsolt is. (tovább…)

Tovább olvasom

Próba

Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatják be az Újszínházban

Herczeg Ferenc Bizánc című történelmi színművét mutatják be február 23-án az Újszínházban Budapesten – hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. (tovább…)

Tovább olvasom

Határtalanul

Nyílt próba és diáktalálkozó Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban 2017. december 18-án több mint 700 diák jelenlétében tartottak színhábemutató foglalkozást. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Bognár Péter darabját mutatja be a Katona József Színház

Kortárs író, Bognár Péter darabját mutatja be kedden a Katona József Színház a Kamrában; a fiatal szerző a színház számára írt Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler című művét Gothár Péter állítja színpadra. (tovább…)

Tovább olvasom

Próba

Az oroszlán télen című darabot mutatják be a Belvárosi Színházban

James Goldman Az oroszlán télen című drámáját mutatja be december 21-én az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban Gálffi László, Hernádi Judit, Ötvös András, Schruff Milán, Mészáros Máté, Szakács Hajnalka és Horváth Illés szereplésével, Szikszai Rémusz rendezésében.

(tovább…)

Tovább olvasom

Premier

A Jóembert keresünk a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Bertolt Brecht – Paul Dessau Jóembert keresünk című színművét láthatja a közönség a székesfehérvári Vörösmarty Színházban; az alkotók szerint Brecht összetett, érzelemgazdag meséje sohasem volt időszerűbb mint világunkban – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

(tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: