Rock bohócok


A Rock Bohócok egy olyan egészestés előadás, amiben a mozgásszínház és a cirkusz mellett fontos szerepet játszik a bohóc művészet. Az utóbbi években ugyanis, azt tapasztaltuk, hogy hiányszakma lett a bohóc Magyarországon, pedig most lenne rájuk a legnagyobb szükség.

Nagy szükség van ilyen előadásokra, hisz a bohóc esendő örök optimizmusa, annak ártatlan lénye képes feloldani és helyre billenteni az elmúlt évek hangulatát, oldani a felgyülemlett feszültséget. Az előadás műfaját tekintve újcirkusz, mely ötvözi a cirkusz, mozgásszínház és színészet elemeit. Különleges látványvilág és nem szokványos találkozás ez a bohócok és artisták közt. Mesterünk Greifenstein János útmutatása formálták az előadás karaktereit és történet ívét! Az előadást nagy sikerrel fogadta a közönség – tudtuk meg Virga Tímea  színésznőtől, a CommandarteARTe társulat vezetőjétől, aki harmadéves a Baross Imre Artistaképző – Bohóc Pantomim szakán.
Az előadást novemberben mutatták be a Rock Bohócok című előadásunkat a végzős bohóc osztály és a Commandarte társulat artistáival összefogva.  A következő előadást januárban láthatja a közönség.

Történetünk valahol a föld kipusztulása után pár száz évvel játszódik, de nincs olyan fejlett civilizáció, aki ezt pontosan ki tudná számolni.

Vannak a sziklaagyúak, akik csodával határos módon ezt túlélték és minden rendben is lenne, ha nem lennének mások is ezen a sivár, jobb napokat is látott bolygón. A „mások“ alatt, itt piros orrú, állandóan kiváncsi barátainkra gondolok, akik mégha jó szándékból is, de fenekestül felforgatják a közösség életét. Persze a kíváncsiság önmagában még nem veszedelmes…vagy mégis?

A bohóc esendő örök optimizmusa, annak ártatlan lénye képes feloldani és helyre billenteni az elmúlt évek hangulatát, oldani a felgyülemlett feszültséget.

Az előadás műfaját tekintve újcirkusz, mely ötvözi a cirkusz, mozgásszínház és színészet elemeit.

Az előadást bohócok, artisták keltik életre.

Bohócok: Kőrösi Áron, Virga Tímea, Kroó Balázs, Egyed Brigitta
Artisták: Stián Dániel, Nagy Zsuzsanna, Peták Róbert, Mórocz Eszter