POSZT – 170 darab közül választották ki a 14 versenydarabot

A válogatók 170 darabot néztek meg határon innen is túl, amíg kiválasztották a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) 14 versenyelőadását – mondta el Regős János, a Szkéné Színház igazgatója, a válogatók egyike az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A darabokat Térey János író, költő, drámaíróval együtt választották ki, hasonló ízlésvilággal bírnak és mindketten szeretik a formanyelvileg izgalmas előadásokat, így könnyű döntési folyamatot tudnak a hátuk mögött – tette hozzá az igazgató.

Nagyon népszerűek a színházakban Bertolt Brecht és Henrik Ibsen darabjai, az igazgató ezek közül kiemelte a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadásában Ibsen Rosmersholm című darabját “nagyon erős, sokkoló hatással volt ránk”.

A többi évhez képest érdekesség még, hogy egy darabot, A kaukázusi krétakört három színház előadásában is beválogatták – mondta el az igazgató.

A POSZT előadásait június 7. és 16. között a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán és kamaraszínházában láthatja a közönség és a szakmai zsűri. A versenyprogramba négy budapesti, öt vidéki és öt határon túli előadás került be.