Pannon Pódium – Irodalmi és színházi fesztivál kezdődik Zalaegerszegen

Pannon Pódium címmel kétnapos irodalmi és színházi fesztivál kezdődik szerdán Zalaegerszegen.

A megújult Pannon Tükör irodalmi folyóirat az “írott szöveg mellett” rendezvényekkel, színes kulturális programokkal is szeretne kilépni az olvasók elé: céljuk, hogy bekapcsolódjanak a megye, a térség és Muravidék kulturális életébe – mondta Kaj Ádám, a Pannon Tükör irodalmi folyóirat főszerkesztője az MTI-nek.

Hozzáfűzte: az első, hagyományteremtő szándékkal megrendezendő fesztivál két nagy pillérre – a színházra és az irodalomra – épül. A nyitónapon a Mimosa Lounge kávéházban mutatják be a zalai, a muravidéki és részben országos kortárs alkotásokat is tartalmazó Pannon Tükör legújabb számát.

Az est vendége lesz Balazsek Dániel muravidéki származású költő és Egervári Klára színművész. A Hevesi Sándor Színház örökös tagja csaknem száz színdarabban játszott Zalaegerszegen, a 80. születésnapja alkalmából készült interjút a folyóiratban is közzéteszik. Az irodalmi esten az olvasók kötetlen beszélgetés keretében is találkozhatnak a város és a megye színháztörténetében egyaránt fontos szerepet játszó Aase-díjas érdemes művésszel – emelte ki Kaj Ádám.

A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ (VMK) kamaratermében Utassy József (1941-2010) költő, műfordító tiszteletére rendeznek emlékestet, a rendezvényen a lenti Utassy József Versmondó Kör ad műsort.

Csütörtökön a kávéházban három költővel, Payer Imrével, Tóth Imrével és Vörös Istvánnal találkozhat a közönség, a VMK kamaratermében pedig Bodolay Géza és Sándor János rendezők beszélnek a színházról, életútjukról, a rendezésről. 

A VMK kamaratermében két színházi előadást is bemutatnak: szerdán a Jónás könyvét (a Művelődés Háza Esztergom, a Babits Mihály Emlékház és a Theaterrepublik Ungarn közös produkcióját) tűzik műsorra. Csütörtökön este a Nyiratkozások – Sörgyári capriccio című darabot mutatják be Kaj Ádám rendezésében.