Páholynévadó a Nemzeti Színházban

A Nemzeti Színház folytatja páholynévadó programját: újabb két páholyt neveznek el a Nemzeti egykori neves színművészeiről a nézők szavazatai alapján – olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

A színház új előadása, a Körhinta február 20-i bemutatója előtt tartják a névadó ünnepségét két újabb páholynak, amelyeket ezúttal a Nemzeti Színház egykori színésznőiről fognak elnevezni.

Voksolni Ferrari Violetta, Lukács Margit, Mészáros Ági, Somogyi Erzsi és Szörényi Éva színművészre lehet. A szavazatokat a színház Facebook-oldalán vagy a pr@nemzetiszinhaz.hu email-címen február 15-én 12 óráig várják, a két legtöbb szavazatot kapó színésznőről nevezik majd el a páholyokat.

A szavazók sorsoláson vesznek részt: két néző családjával, barátaival az új páholyokból tekintheti meg a Körhinta premierjét. A sorsolást február 16-án tartják.

A Nemzeti Színház egykori művészeinek emléket állító program keretében az öt balkonpáholy közül ősszel, az évad első bemutatója előtt a két szélső már nevet kapott: a nézők szavazatai alapján a nemzet színészei, Sinkovits Imre és Bessenyei Ferenc nevét viselik. A középső díszpáholyt egy későbbi alkalommal nevezik majd el a színházművészet egyik nagy alakjáról – közölte a színház.