Öt vendégjáték és koncert is szerepel a nagyváradi HolnapUtán Fesztivál programjában


Öt vendégjáték és egy koncert szerepel a HolnapUtán Fesztivál idei programjában, melyet a Festum Varadinum rendezvénysorozat részeként szerveznek meg május 13-18. között Nagyváradon – közölte szerdán az MTI-vel a szervező Szigligeti Színház.

A nagyváradi teátrum közleményében azt írja, a 11. alkalommal megtartott színházi seregszemlén saját produkciók is lesznek, és szakmai műhelybeszélgetést is szerveznek fiatal színművészeknek.

A nyitóelőadás a Szigligeti Társulat zenés vígjátéka, a Csinibaba lesz Novák Eszter rendezésében, szövegkönyve az azonos című film alapján íródott.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves magiszteri bábszínész osztálya május 14-én a Móricz Zsigmond Árvácska című regényéből létrehozott előadást mutatja be Vidovszky György rendezésében. Florian Zeller A fiú című előadását is aznap, román nyelven játssza a nagyváradi Regina Maria Színház Iosif Vulcan Társulata.

Május 15-én Klem Viktor játssza az általa rendezett monodrámát Patrick Süskind A nagybőgő című szövegéből. A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata a Hegedűs a háztetőn című musicallel érkezik a HolnapUtán Fesztiválra.

Május 16-án a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatát láthatja színpadon a nagyváradi közönség, Molnár Ferenc A doktor úr című zenés vígjátékát játssza.

A Nagyvárad Táncegyüttes A Schmürz című fizikai színházi előadást mutatja be május 17-én Györfi Csaba rendező-koreográfus rendezésében. Akusztikus koncert is lesz, este a Carson Coma zenekar lép színpadra.

A nagyváradi színházi fesztivál a Szigligeti Színház előadásával zárul május 18-án, Kárpáti Péter Én, a féreg című szövegét Kovács D. Dániel rendező vitte színpadra.