Öt új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság


Öt új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság a legnagyobb hazai színházi érdekképviseleti szervezet tavaszi közgyűlésén, így már 87 tagot képvisel – tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) közgyűlését rendhagyó helyszínen, Budafokon, a Promontor Schola Szőlőskert és Borpincészet rendezvényházában a Magyar Népmese Színház látta vendégül.

A rendezvényen részt vett Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár és Szentmártoni János helyettes államtitkár is. Závogyán Magdolna tájékoztatást adott a kulturális kormányzat előadó-művészetet érintő aktuális tevékenységeiről és terveiről – áll a közleményben.

A közgyűlés elfogadta az MTT szakmai szervezeteket összefogó tagozatába a Híd Kulturális Alapítvány, a nemzeti intézmények tagozatába a Szegedi Nemzeti Színház, a határon túli színházak tagozatába az Aradi Kamaraszínház, míg a vidéki színházak tagozatába a Bóbita Bábszínház és a Kabóca Bábszínház felvételi kérelmét. A 2008-ban, 12 taggal alakult érdekképviseleti szervezet 15 esztendő alatt hétszeresénél is többre emelte taglétszámának számát.

A szervezet közleményében kiemeli, hogy a közgyűlés több szakmai kérdést tárgyalt, mint például az előadó-művészeti törvény módosítására vonatkozó javaslatokat, az induló cirkuszművészeti felsőoktatás ügyét, és a Madách-emlékévvel kapcsolatos javaslatokat, valamint a társaság tagsága elfogadta a 2022-es beszámoló dokumentumokat, és megszavazta a 2023-as költségvetését.