Oberfrank Pál a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója

Oberfrank Pál színművészt nevezték ki a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának. A fenntartó önkormányzat öt évre, 2015. január 31-ig adott megbízatást a teátrum új vezetőjének.

A 40 tagot számláló megyegyűlésből Oberfrank Pál kinevezését 28-an támogatták, 10-en tartózkodtak a voksoláskor és ketten hiányoztak. A másik pályázó, Sopsits Árpád rendező nem jelent meg a megyei közgyűlés előtt. Oberfrank Pál a szakmai bizottság összes szavazatát, a társulat több mint kilencven százalékának a voksát kapta meg, az önkormányzat kulturális bizottsága pedig négy igen és két tartózkodás mellett támogatta a pályázatát.

Oberfrank Pál

– Olyan igazgatót szerettünk volna választani, aki folytatja majd azt a munkát, amit Bujtor István és Eperjes Károly két éve elkezdett Veszprémben. Oberfrank Pál pályázata pedig erre garanciát jelent számunkra-jelentette ki Talabér Márta, a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke a döntés utáni sajtótájékoztatón.
Oberfrank Pál megválasztása után az újságíróknak többek között arról beszélt: azon az úton szeretne járni, melyet a színház korábban elhunyt igazgatója, Bujtor István kijelölt az intézmény és a társulat számára.
– Az elvégzett munka tud majd arra választ adni, hogy milyen színházat is szeretnék Veszprémben. Dolgozni kell, sok jó energiát megmozgatni azért, hogy értékes, színvonalas, tartalmas előadások szülessenek. Vallomásos színházat kell csinálni. Olyan produkciókat mutatni a nézőknek, amelyekben vallhatunk magunkról, életünkről, fájdalmainkról, örömeinkről. A fontos kérdésekre adjunk választ magunknak és a közönségnek. Legyen öröm színházat csinálni és nézni is. Okozzunk katarzist egymásnak. Ezt szeretném képviselni -mondta Oberfrank Pál.
Eperjes Károly a teátrum művészeti tanácsadója hangsúlyozta, hogy azért Oberfrank Pállal pályázott együtt, mert Bujtor István családja is ezt akarta, ugyanis megkérdezte erről őket.
– Továbbra is olyan népszínházi modellt szeretnénk itt meghonosítani, amelynek igényessége megfelel a művészszínházi követelményeknek, színvonalnak, de kínálatában sokrétű. Legyen minden műfaj a színházban a zenéstől kezdve, a vidám darabokon át a mélyebb, komolyabb élményt garantáló előadásokig. A lényeg, a minőség és az igényesség. Az elmúlt két év bizonyította, hogy jó utat választottunk Pistával (Bujtor István- a szerk), ezt szereténk most Palival (Oberfrank Pál-a szerk) folytatni. Jelöltek bennünket az Év vidéki színháza díjra, a Vándorfesztiválon kétszer nyertünk díjat az Édes Anna és a Régimódi történet című előadásokkal, gazdaságilag helyrerázódott az intézmény, sikerült az elpártolt nézők bizalmát visszanyerni. Innen folytatjuk tovább a megkezdett munkát – mondta Eperjes Károly.

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház