Nyolc produkcióval várja közönségét A POSZT bemutatja programsorozat

Nyolc produkcióval: színházi, operett- és könnyűzenei előadásokkal várja közönségét június 9. és 18. között A POSZT bemutatja című sorozat, amelyet a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjával párhuzamosan a pécsi Kodály Központban rendeznek meg.

A szervezők keddi közleménye szerint június 9-én Cseh Tamás történelemkönyve címmel Cseh Tamás dalaiból összeállított, múltidéző koncertre, másnap pedig Lajkó Félix hegedű- és citeravirtuóz lemezbemutatójára várják a közönséget. Június 11-én a Budapest Klezmer Band ad koncertet, egy nappal később pedig a Magyar Állami Operaház társulata vendégszerepel Gaetano Donizetti Don Pasquale című operájával a Kodály Központban.

Június 14-én Semmi konferencia című új koncertszínházi előadásával a Kiscsillag lép fel Pécsen olyan vendégelőadókkal, mint Péterfy Bori, Falusi Mariann, Pásztor Anna, Varga Livius, Likó Marcell és Busa Pista. Június 15-én a Madách Színház Ray Cooney Páratlan páros című komédiáját mutatja be a Kodály Központban, másnap pedig a Budapesti Operettszínház Mágikus operett címmel ad gálát “a POSZT tiszteletére”.

A POSZT utolsó előtti napján a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor első és második szériájának legjobb előadói adnak gálakoncertet A POSZT bemutatja sorozat keretében a Kodály Központban.

Szintén a Kodály Központ ad helyet a fesztivál utolsó napján, június 18-án a POSZT ünnepélyes díjátadó gálájának is – derül ki az MTI-hez eljuttatott közleményből.

A POSZT bemutatja programjaira már megindult a jegyértékesítés – írják, felhívva a figyelmet arra, hogy a versenyelőadásokra a jegyek nagy része rekordidő alatt elfogyott, és már csak néhány előadásra kaphatók jegyek korlátozott számban.

A POSZT bemutatja és a POSZT Fesztivál a színházi találkozó új programstruktúrájának része: a szervezők szándéka szerint A POSZT bemutatja esténként egy-egy különleges előadást kínál a közönségnek, a POSZT Fesztivállal pedig a korábbi off-programsorozatot foglalják új keretbe.

A Pécsi Nemzeti Színház és a Zsolnay Negyed között a POSZT ideje alatt ingyenes fesztiválbusz közlekedik majd.