Nyolc bemutatóval készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház


Négy színháztermi és négy felolvasószínházi bemutatóval készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, amelynek nézői csaknem ötven előadásból választhatnak majd – közölte az MTI-vel a színház szerdán.

A tizenkettedik évadát kezdő Zenthe Ferenc Színház társulata az eddiginél több saját kiállítású előadást mutat be a színházteremben és a KultPONT Kamarateremben – írták a közleményben.

Hozzátették: célul tűzték ki, hogy a 2023/2024-es évad repertoárjában még vidámabb, még szórakoztatóbb előadásokat kínáljanak, hogy a színház valóban az élményekről és a felhőtlen kikapcsolódásról szóljon.

Az évad első premierjét, A főszereplő című kortárs krimivígjátékot szeptember 29-én mutatják be. Ezt A bolond lány című bűnügyi vígjáték és a Házaspárbaj – Az öldöklés istene című fekete komédia követi, majd a Valahol Európában című musical premierjét láthatják a nézők.

A színháztermi bemutatók közül kettőt, A bolond lányt és a Házaspárbaj – Az öldöklés istene című darabot felolvasószínházi változatban is láthatja az új évadban a közönség. A kamaraszínpadon bemutatandó új felolvasószínházi produkciók között lesz még a Kalauz nélkül és a Szása i Szása című darab.

Az új évadtól már helyi, a művészeti életért sokat tevő személyek nevét viseli a teátrum két kamarabérlete. A T. Pataki László Kamarabérletben a már többször bizonyító előadások sorakoznak, míg a Komlóssy Erzsébet Kamarabérletben kizárólag zenés előadásokat láthat a közönség.

A Vertich József Bérletben a már megszokott vidám darabokkal várják a közönséget, és az új évadban is elérhető lesz a népszerű Szabadbérlet, amelynél a felnőtt bérletes előadások közül választhatnak a vásárlók, így állítva össze saját bérletüket.

A közleményben kiemelték, hogy szinte alig emeltek a tavalyi árakon. Mint írták, van olyan bérletsorozat, ahol csak 100 forinttal kerül többe egy színházjegy, mint a múlt évadban.