Nyílt próba és diáktalálkozó Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban 2017. december 18-án több mint 700 diák jelenlétében tartottak színhábemutató foglalkozást. A Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a Református Kollégium, a Katolikus Gimnázium, a Művészeti Líceum, az Elektromaros Líceum, a Mihai Eminescu Pedagógiai Líceum, a Gheorghe Șincai Technológiai Líceum, az Unirea Líceum és az Avram Iancu Technológiai Líceum diákjai zsúfolásig megtöltötték a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermét. (A nagy érdeklődés miatt néhány osztály nem is fért be, őket szeretettel várják a legközelebbi foglalkozásra).

A találkozó első részében a készülő szilveszteri premier: Somogyi Gyula – Eisemann Mihály – Zágon István FEKETE PÉTER című operettjének nyílt próbájába nyertek betekintést a jelenlévők. Ezt követően Keresztes Attila rendező, művészeti igazgató és a Tompa Miklós Társulat színészei ismertették az évad műsoron szereplő előadásait. Gáspárik Attila a színház fontosságáról és a színházba járás nagyszerűségéről beszélt az igen érdeklődő ifjaknak.

A rendezvény házigazdái a színház önkéntesei voltak, akik maguk is zömmel középiskolai tanulók, így ők a legilletékesebb „kapcsolatemberek” a Színház és a fiatal generáció között.

A diákok várhatóan legközelebb már nézőként vagy sárga pólós önkéntesként térnek vissza a Tompa Miklós Társulat előadásaira.