Nyelveket tanulnak a soproni színészek

Két éven keresztül tartó európai teátrumi együttműködés részesévé vált a soproni Petőfi Színház. Ezért a társulat tagjai intenzíven elkezdtek járni a Padlás Nyelviskolába, hogy az angol és német nyelvtudásokat csiszolják, felfrissítsék.

A soproni színház a frankfurti Antagon Theater Aktionnal, az Oslói Művészeti Egyetem színház- és filmművészeti karával és a belgiumi ‘t Arsenaal Mechelennel közösen nyert el támogatást az Európai Bizottság felnőttképzést támogató Grundtvik-pályázatán. Az együttműködés valamennyi szereplője vendégül látja workshopokra, konferenciákra és más fórumokra a velük együtt pályázó műhelyek csapatát. A soproni teátrumra jutó támogatás 16 ezer euró, amit a külföldi helyszínekre utazásra fordíthatnak.

Pataki Andrása soproni teátrum igazgatója elmondta: a projekt záróprogramját rendezik Sopronban 2015 kora nyarán. E képzés előadói között lesz Katona Imre, a soproni teátrum vezető dramaturgja, a cseh Lucie Malkova és a Párizsban tevékenykedő Alexandru Colpacci rendező.

Mindezek miatt a társulat tagjai úgy gondolták, hogy nyelvtudásukat mindenképp szükséges fejleszteni, ezért is kezdik a napot a nyelviskolában.